Spring naar inhoud


Vriend wil verre reis

Beste Beatrijs,

Sinds vier weken heb ik, derdejaars studente, een relatie met een student die leeft en werkt om te reizen door verre landen. Vorige week heeft hij mij gevraagd om twee maanden door Indonesië te trekken met hem en nog twee vrienden. Aan de ene kant lijkt het me geweldig, aan de andere kant schrik ik terug voor het financiële plaatje. Over een half jaar ga ik stage lopen in Kenia en daar ben ik voor aan het sparen. Behalve dat wil ik mijn geld ook aan leuke dingen in het gewone leven besteden, en niet alleen aan vakantie. Mijn vriend wuift mijn financiële bezwaren weg, want hij leeft zelf erg zuinig en dat moet ik ook kunnen volgens hem. Hij vindt dat ik moeilijk doe. Wat raadt u mij?

Meegaan of thuisblijven?

P.S. Heeft een relatie, waarbij zich zo snel verschil van mening voordoet, eigenlijk wel kans op slagen?

Beste Meegaan of,

Een relatie van vier weken is helemaal niets. U hebt bij wijze van spreken net tijd gehad om te vragen naar elkaars broers en zussen of naar muziekvoorkeuren. Het lijkt geen goed idee om naar het andere eind van de wereld af te reizen met iemand op wie u weliswaar verliefd bent, maar die u verder nog nauwelijks kent. En dan ook nog in het gezelschap van twee anderen! U en uw nieuwe vriend kunnen dan niet eens de privacy vinden, waar verliefde mensen behoefte aan hebben, want steeds zitten die andere twee er met hun neus bovenop. Dat zal over en weer ergernis geven!

Afgezien van het gezelschap (dat te groot is) en de korte duur van uw relatie hebt u nog niet eens het geld voor deze reis. Later in het jaar vertrekt u naar Kenia voor een stage. Dit is natuurlijk een veel zinvoller manier van verre streken bezoeken. U gaat daar iets nuttigs doen, zowel voor uw eigen ontwikkeling als voor de mensen ter plaatse. Uw Kenia-onderneming zal een veel betere en interessantere levenservaring blijken dan een plezierreis met uw nieuwe vriend. Als stagiaire heeft u in ieder geval iets te doen in een vreemde omgeving. Als vrijblijvende rugzaktoerist blijft u altijd aan de consumptieve marge van een maatschappij die de uwe niet is.

Uw nieuwe vriend hoort u niet zodanig onder druk te zetten dat u al na vier weken uw plannen en levensstijl aan de zijne gaat aanpassen. Dat is een egoïstische manier van doen van hem. Dat hij geen oog heeft voor uw (verstandige) financiële prioriteiten geeft te denken over de toekomst van deze verhouding. Om het voorzichtig te stellen: hij lijkt me geen blijvertje. Laat hem maar zonder u vertrekken naar Indonesië en hou zelf vast aan uw oorspronkelijke plannen. Als hij terug is, blijkt vanzelf wat er nog over is van de relatie.

Artikelen in Liefde en relaties, Reizen.

Gelabeld met , , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan