Spring naar inhoud


Luidruchtige seks van buren

Beste Beatrijs,

Wij wonen naar volle tevredenheid in een mooi en gerieflijk stadsappartement, waar goede maatregelen zijn genomen tegen geluidsoverlast. Harde muziek kan wel eens door het beton klinken, maar het wordt nooit hinderlijk. Sinds enige tijd hebben wij echter een nieuwe buurman die met zijn vriendin veel lawaai maakt. Dan heb ik het niet over luide muziek of feestjes, maar over seksgeluiden: gehijg, gegil en gebrul. Het duurt meestal niet erg lang – zij hanteren de stijl ‘kort maar krachtig’ – maar het gebeurt wel vaak. Wij ondervinden hier steeds meer hinder van, temeer daar het op alle momenten van de dag of nacht gebeurt. Soms onder lunchtijd, dan weer in het holst van de nacht of tijdens het Achtuurjournaal. Kunnen wij dit probleem met de nieuwe buurman bespreken? Zo ja, hoe doe je zoiets?

Te veel sekslawaai

Beste Te veel sekslawaai,

Zie het eerst een tijdje aan. De buurman woont er nog niet zo lang en misschien is zijn vriendin ook van recente datum. Als een relatie uit de eerste fase van dolle verliefdheid komt, reduceren de frequentie en het geluidsniveau van de seks zich doorgaans vanzelf naar een meer gangbaar niveau. Uw appartement is goed geïsoleerd tegen geluid, dus wellicht valt het ongerief op den duur mee. In afwachting daarvan is het nuttig om op iets vertrouwder voet met de buren te komen dan alleen beleefd groeten in het voorbijgaan. Wanneer de ban op sociaal vertier voorbij is en mensen weer makkelijker bij elkaar over de vloer kunnen komen, raad ik u aan om de buren eens uit te nodigen voor een kopje koffie en persoonlijk kennis te maken. Wie geïnvesteerd heeft in een prettige burenrelatie kan makkelijker ergernissen aan de orde stellen. Als het sekslawaai onverminderd aanhoudt, kunt u hen te zijner tijd informeren dat u regelmatig (wakker) schrikt van lawaai uit hun slaapkamer. Zeg dat ze zich dit vermoedelijk niet bewust zijn, maar attendeer hen erop dat dit geluid behoorlijk ver draagt.

Artikelen in Buren.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Jaap schrijft

    Blijkbaar heeft u met uw buurman nog geen kennis gemaakt. Nodig hem een keer uit met z’n vriendin. Of regel uw kennismaking in de tuin. Bespreek het wonen, de buurt, wat beiden ervan vinden en waar u eventueel last van heeft (of de buurman) et voila! 99% kans dat hij zich van geen kwaad bewust is.Sommige HTML is toegestaan