Spring naar inhoud


Luide seks van buren

© Sjoerd van der Zee

Beste Beatrijs,

Sinds een paar maanden hebben wij een nieuwe buurman. Een gescheiden man die een paar keer per week een vriendin op bezoek heeft. Wanneer zij seks bedrijven, kan ons hele gezin ervan meegenieten. Een paar katten is er niets bij. Af en toe zou ik wel op de muur willen bonken. Ik wil geen ruzie, maar hoe lossen wij dit op?

Te veel liefdesdecibellen

Beste Te veel,

Er zijn twee manieren om van dit burengerucht af te komen. De ene is om het lawaai te pareren met ander lawaai. Elke keer als de seks begint, zet u een muziekje op, of u draait het volume van de tv omhoog, net hard genoeg om de aahs en oohs die door de muren dringen te overstemmen.

De andere manier is om de buurman erop aan te spreken. U begint het gesprek met een vraag: ‘Wist u dat deze huizen heel gehorig zijn?’ En u vervolgt: ‘Het is lastig om dit ter sprake te brengen, maar het is toch beter als u het weet: uw seksuele verkeer is voor ons aan de andere kant van de muur van minuut tot minuut te volgen. Niets ontgaat ons, helaas. Wat zou hieraan te doen zijn?’ Op die manier wordt hij gedwongen constructief mee te denken. Misschien gaat hij het rustiger aan doen, misschien is er een andere kamer in zijn huis die hij als slaapkamer in kan richten.

De situatie met hem bespreken is natuurlijk het beste. De andere manier (overstemmen met eigen lawaai) kunt u achter de hand houden voor geval de aanspreekmethode niet werkt.

Artikelen in Buren.

Gelabeld met , , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan