Spring naar inhoud


Luchtkussen

Beste Beatrijs,

Hoe zit dat nou precies met die drie keer zoenen? Is het de bedoeling dat je met de lippen de wang van de ander raakt of hoort dat niet? Van een vrouw met lippenstift kan ik me voorstellen dat ze met haar lippen de wang van de ander mijdt om geen sporen achter te laten. Maar laatst zag ik op tv Diederik Samson wang tegen wang zoenen, meer een soort luchtzoenen zonder lippen. Louter wang tegen wang komt mij afstandelijker voor dan wanneer je de wang met de mond raakt. Wat is de correcte manier?

Met of zonder lippen

Beste Met of zonder lippen,

De techniek van het luchtzoenen wordt vooral ingezet wanneer er een heel gezelschap zoenenderwijs moet worden afgewerkt.

Het klopt dat wang-tegen-wang een afstandelijker geste is dan daadwerkelijk de lippen op andermans wang drukken. Veel mensen krijgen sowieso een punthoofd van het tijdopslorpende drie-keer-zoenen begroetings- en afscheidsritueel en maken zich er snel van af met een vluchtig drie keer wang-wang-contact, al dan niet begeleid door onbestemde smakgeluiden in de lucht. De techniek van het luchtzoenen wordt vooral ingezet wanneer er een heel gezelschap zoenenderwijs moet worden afgewerkt. Het mond-wang-contact blijft dan gereserveerd voor intimi. Omdat mensen zelf mogen beslissen wat voor intensiteit ze in een begroeting willen leggen, is er niet één correcte manier. Iedereen kan doen wat hij wil.

Artikelen in Aanspreken en begroeten.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan