Spring naar inhoud


Last van bloemschikclubje

Beste Beatrijs,

Wij groeten onze buren wel, maar hebben verder geen contact met hen. Nu heeft de buurvrouw al jaren een soort bloemschikclubje. ’s Ochtends om ongeveer half zeven begint ze met het schuiven van de bloempotten over de kale zoldervloer, dan de hele dag mensen met veel geschreeuw in huis en ’s avonds weer opruimen tot 10 uur en dan gaan zij naar bed. Wij gaan later slapen, met als gevolg dat we ’s ochtends gewekt worden door de herrie. We hebben dit meer dan eens met haar besproken, dan zegt ze ook dat ze er rekening mee zal houden, maar er verandert niets. Ook kunnen we de auto vaak niet kwijt, omdat alle parkeerplaatsen bezet zijn door cursisten. Weet u hier een oplossing voor?

Geterroriseerd door bloemschikkers

Beste Geterroriseerd,

Is het bloemschikclubje dagelijks? Dat zou betekenen dat uw buurvrouw een bedrijf heeft, en daar zou ze een vergunning voor nodig hebben. U kunt zich hierover informeren en eventueel bezwaar aantekenen bij de gemeente.

Is het bloemschikclubje één keer per week? Dan is het gewoon een hobby van haar, en dan zou ik me er verder niet aan storen, als ik u was. Bedenk hoeveel erger u het had kunnen treffen: tieners in de garage naast u die elke avond tot diep in de nacht oefenen met hun bandje. Oude mensen die hardhorend zijn en de hele dag de tv oorverdovend hard hebben aanstaan. Een buurman die bij wijze van vijfjarenproject zijn huis verbouwt in de avonden en weekenden. Buren die teveel drinken en dan ruzie gaan maken. Eenzame honden die dagenlang janken…

Prijs u gelukkig met uw buurvrouw en haar bloemschikclubje.

Artikelen in Buren.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan