Spring naar inhoud


Ik wil niet loeren

Beste Beatrijs,

Nu de coronamaatregelen zijn afgebouwd heb ik (man) opnieuw het niet geheel onverdeelde genoegen om mijn vrouw te mogen vergezellen op haar nimmer aflatende zoektocht naar perfect zittende kledingstukken. Als er sprake is van een winkel met een afgeschermd gedeelte met pashokjes, wil zij dat gedeelte liever niet verlaten om haar kleding te showen en vraagt mij dan om in die ruimte plaats te nemen, waar vaak een stoel staat. Ik kan me voorstellen dat andere vrouwen, die met een wellicht net iets te strakke rok of een niet flatterende broek uit een pashokje komen, niet zitten te wachten op vreemde mannenogen en voel me ongemakkelijk bij deze situatie. Wat zegt de etiquette hierover?

Liever niet op de eerste rang

Beste Liever niet op de eerste rang,

Nee, als man kunt u beter niet de pashokjesruimte van vrouwen betreden. Dat vinden veel vrouwen niet fijn. U kunt dan beter in het pashokje zelf plaatsnemen (maar dat is veel te krap bemeten) of ergens buiten de pasruimte in de voor iedereen toegankelijke openbare winkelruimte. Dan moet uw vrouw maar even een eindje verder lopen om te showen wat ze heeft aangetrokken. De beste oplossing is natuurlijk dat uw vrouw voortaan een vriendin meeneemt om te shoppen. Dan hoeft u zich niet de hele middag te vervelen, en zo’n tijdpassering is sowieso geschikter en leuker voor vrouwen onderling.

Artikelen in Winkels.

Gelabeld met .


6 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Alison schrijft

  Dat dit geschikter en leuker is voor vrouwen onderling is natuurlijk een mening en geen feit. Verder weet ik niet hoe het met anderen zit, maar ik koop nooit in winkels waar niet ook in het pashokje zelf al een spiegel is. Als ik zelf al zie dat het te strak of niet flatteus is trek ik het direct weer uit; ik toon alleen de dingen die ik zelf leuk vind. Tenslotte zal het me, respectloos gezegd, werkelijk een rotzorg zijn wat een wildvreemde man die daar op zijn vrouw zit te wachten van me vindt.
  Maar dat is allemaal niet belangrijk. De man voelt zich ongemakkelijk en dat moet hij met zijn vrouw bespreken. Als ze graag zijn mening wil kan ze hem foto’s sturen die hij thuis op de bank bekijkt.

 2. Kas schrijft

  Ga zeer regelmatig met vroeger mijn vrouw, tegenwoordig mijn dochter mee naar de pashokjes. Geen enkel probleem. Ik kom daar niet om te loeren en doe dat dus ook nooit. En als je dat niet doet zullen dames dat ook niet zo beleven. Sterker nog: meer dan eens complimenten gehad van willekeurige dames in de pashokjes dat ik die man was die wél zonder zeuren mee gaat en ook daadwerkelijk helpt bij het kiezen…

 3. Karin schrijft

  Is het niet wat achterhaald en al te generaliserend om te stellen dat samen winkelen geschikter is voor vrouwen onderling?

 4. Luna schrijft

  Kun je niet iets te lezen meenemen? Je telefoon of een boek of een krant oid. Dan heb je iets te doen terwijl je wacht en hoef je je niet ongemakkelijk te voelen. De etiquette regels zullen namelijk vast zo zijn, maar het gros van de mensen volgt deze regel niet op. Of er nu een man of vrouw zit die je niet kent maakt niet uit qua ongemak als de kleding niet goed zit. Veel hedendaagse pashokjes hebben gelukkig al een spiegel in het hokje hangen dus dat neemt al heel wat ongemak weg. Ik zou gewoon blijven shoppen met uw vrouw en proberen u niet ongemakkelijk te voelen. Denkt u maar zo dat meer dit wel zullen hebben en dat shoppen nou eenmaal ook gewoon ongemak is.

 5. Jacqueline schrijft

  Wat een ouderwetse reactie, leuker voor vrouwen onderling?
  Ik begrijp het stel wel, dat ze het fijn vinden om samen te winkelen en kleding uit te zoeken.
  Als er een man in het (inderdaad meestal nauwe) gangetje zit waar de pashokjes zich bevinden, stoort mij (vrouw) dat niet echt. Ik zou meneer adviseren om in ieder geval niet nadrukkelijk naar de andere vrouwen te kijken, maar zijn ogen gericht te houden op des echtgenote’s gordijntje. Dan zit niemand ermee, heus. Eén uitzondering: lingeriezaken. Daar moet meneer zich verre van de pashokjes houden.

 6. Ineke van Alphen schrijft

  Heb als vrouw zijnde een bloedhekel aan winkelen en ondanks het feit dat ik een digibeet ben, was ik er als de kippen bij toen je online kleding kon bestellen. Winkelen is tijdrovend en vermoeiend liever een heerlijke wandeling in de natuur dan dit geslenter!Sommige HTML is toegestaan