Spring naar inhoud


Huidkleurige panty’s

Beste Beatrijs,

Binnenkort ga ik stage lopen op een notariskantoor. Daar heb ik wat nette rokjes en jurkjes voor aangeschaft. Ik heb gehoord dat huidkleurige panty’s fout zijn en daarom draag ik meestal zwarte panty’s. Maar onder een crèmekleurige of een steenrode rok lijkt zwart me geen gezicht. Zonder panty is ook geen optie, want blote benen zullen wel niet mogen. Is een huidkleurige panty dan wel oké of heeft u nog andere opties?

Wat voor panty?

Beste Wat voor panty,

In de vrouwenbladen doet de modepolitie inderdaad altijd erg schamper over huidkleurige panty’s. Ik begrijp eerlijk gezegd die afkeuring niet. Ze worden huidkleurig genoemd, maar in feite zijn ze transparant (de kleur van de huid schemert erdoorheen) en ik zou niet weten wat daar mis mee is. Bovendien dringt de vraag zich op wat je dan wel moet aantrekken, als huidkleurig niet mag. Panty’s met kleurtjes of patronen? Of moet het altijd zwart zijn? Ik vermoed dat het uw collega’s op het notariskantoor weinig kan schelen wat voor kleur panty u aantrekt. Ik zit niet bij de modepolitie, dus van mij mag u gerust een huidkleurige, oftewel doorzichtige, panty aan.

Artikelen in Werk.

Gelabeld met , .


11 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Marieke Willems schrijft

  Waar de modepolitie vaak over valt zijn dikke ‘huid’kleurige panties die niet opgaan in de huidskleur van de draagster. Het zijn dan bijna steunkousen en maken de benen massief vleeskleurig.

  Als je een paar euro meer uitgeeft kan je mooie transparante panties aanschaffen die nauwelijks zichtbaar zijn en zelfs de benen complimenteren. Deze gaan ook langer mee dan de panties van de Hollandsche Eenheidsprijzen MAatschappij. Wel met de hand wassen, met gevijlde nagels.

 2. Floris schrijft

  U heeft wel eens op het notariskantoor rond gelopen? Wat dragen de dames?

  Het is overigens helemaal niet vreemd om op te bellen en te vragen wat de dresscode is. U hoeft daarvoor niet meteen één van de partners aan te spreken, een van de secretaressen weet het ook echt wel.

 3. Marie schrijft

  Wat je het beste kunt kopen is een 20 denier panty met lycra (in de winkel kunnen ze je helpen). 20 denier is een stuk steviger dan 15, maar zorgt er wel voor dat je benen een mooie kleur houden die niet onnatuurlijk is. Let er wel op dat de kleur bij je huid past. Met een goede panty trek je juist een beetje aandacht naar je benen en zien ze er mooier uit met een lichte glans.
  Ik draag dit soort panty’s altijd, en krijg regelmatig de vraag van vrienden waar ze ook zulke panty’s kunnen halen. Het antwoord: gewoon bij de HEMA, V&D of Kruidvat. Zolang er maar lycra inzit en het matglans/hoogglans is.

  Wat je niet wilt hebben is een dikkere panty (30 denier of hoger) zonder lycra en glans. Dit zijn de “mousse” panty’s. Die lijken meer op steunkousen voor oude dames. Die zijn dus wél fout.

 4. gina schrijft

  Stap in de wintermaanden over op hoge laarzen. Lekker warm op de fiets, ziet er prachtig uit gecombineerd met de juiste lengte rok of jurk, en je kunt er pantykousjes, een panty of een maillot onder dragen, wat je maar prettig vindt, je ziet het toch niet.

 5. Ineke van Alphen schrijft

  Jammer dat het zo vervelend zit, een nette broek moet toch ook kunnen. Kijk naar Angela Merkel. Okay niet zo mooi, wel comfortabel en netjes.

 6. Anne Jongkind schrijft

  Blote benen onder een knielang jurkje of rokje is bij de meeste notariskantoren vast geen probleem, ik ben zelf advocate en draag in de zomer nooit een panty ( maar ook geen schoenen met open tenen/hielen).

 7. m schrijft

  ik zie hier boven staan dat pantys dikker dan 20 den wel fout zijn
  dat vind ik dus juist niet , als je pantys van 20 den of dunner draagt , vind ik juist dat je net zo goed geen pantys kan dragen , 60 den mouse dat vind ik niet fout m dat staat gewoon netjes

 8. pantyboy schrijft

  wt is er mis met dragen van pantys in een donkere huidskleur ?

 9. emmy schrijft

  huidkleurige pantys van 60 denier , wat is daar fout aan ?

 10. Ingrid schrijft

  Huidkleurige panty’s kunnen prima. Let wel goed op de kleur en test deze goed. De kleur moet heel dicht bij je eigen huidskleur zitten. Anderen hoeven je panty ook niet te zien. de panty verbergt de imperfecties aan je benen en geeft je benen een egale uitstraling! Als je de juiste panty’s gevonden hebt, zou je ze iedere dag kunnen dragen :-)

 11. emmy schrijft

  waarom zouden anderen je panty niet mogen zien ? pantys zijn er voor om juist wel gezien te worden , anders kan je beter geen pantys dragen . ik draag altijd zo dik mogelijke huidkleurige pantysSommige HTML is toegestaan