Spring naar inhoud


Hoe te condoleren?

Beste Beatrijs,

Mijn schoonmoeder is net overleden. Mijn vriend en ik zijn zestien jaar samen. Hoe condoleer ik het best mijn schoonvader en mijn schoonzus? Ik wil niet te afstandelijk klinken maar wil ook de gepaste woorden vinden.

Schoonfamilie condoleren

Beste Schoonfamilie condoleren,

U hoeft niet speciaal iets los van uw vriend te doen. Te verwachten valt dat uw vriend zo snel mogelijk langsgaat bij zijn vader om bij hem te zijn en de overledene te gedenken. Zijn zus (uw schoonzus) zal dat vast ook doen. Ga dan mee met uw vriend, als hij daar prijs op stelt, en zeg tegen uw schoonvader en schoonzuster dat u het heel erg vindt dat uw schoonmoeder is overleden en dat u hen steunt in hun verdriet. Het maakt weinig uit wat u precies zegt. U kunt gewoon laten zien dat u betrokken bent door uw schoonfamilie een omhelzing te geven en u kunt zich nuttig maken door hen bepaalde taken uit handen te nemen, zoals adressen schrijven voor de rouwberichten, koffie zetten of een maaltijd koken. Het wijst zich vanzelf.

Artikelen in Dood en begrafenis, Schoonfamilie.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Heni schrijft

    Doe gewoon wat uw hart u ingeeft. U hoeft niet de juiste woorden te gebruiken, dat is sowieso afstandelijk omdat het ingestudeerd is en dat heeft niets spontaans of echts. Een omarming zegt meer dan duizend woorden. Ik zou ook een beetje voorzichtig zijn met woorden als ik ben er voor jullie of ik steun jullie, want de praktijk leert dat dit vaak loze woorden zijn. Zeg zoiets alleen als u die verantwoordelijkheid zelf ook werkelijk serieus neemt, anders is het alleen maar teleurstellend en dat werkt door in de verdere omgang met elkaar.Sommige HTML is toegestaan