Spring naar inhoud


Hoe kom ik aan een vriend?

Beste Beatrijs,

Enige tijd geleden stierf geheel onverwacht mijn enige goede vriend die ik nog overhad van mijn jonge jaren. Ik ben een man van zestig en voel mij radeloos alleen. Het lukt mij niet meer om nog echt connectie te krijgen met nieuwe mensen. Misschien ben ik te terughoudend. Als je jong bent, gaat vrienden maken vanzelf zonder dat je het beseft. Een relatie heb ik, maar dat is iets anders. Wat ik zoek is kameraadschap. Zijn er echt geen handige trucjes om uiteindelijk een klik te treffen?

Ik zoek een vriend

Beste Ik zoek een vriend,

De beste manier om als volwassene nieuwe vrienden te maken is om u aan te sluiten bij clubjes of verenigingen die gericht zijn op activiteiten waar u plezier in hebt. Dus als u van fietsen houdt, ga op een fietsclub. Als u van wandelen houdt, ga bij een wandelclub. Het maakt niet uit wat u leuk vindt om te doen (biljarten, kaarten, over politiek praten, muziek maken, zingen, de natuur in, vissen, spiritualiteit, sport, theater-, film, opera- of museumbezoek, over boeken praten, duiven melken, de planeet redden) voor alles bestaan clubjes, waar u lid kunt worden. Wat u ook kiest, kom in ieder geval achter de schermen vandaan. Als u niks leuk vindt, kunt u altijd vrijwilligerswerk gaan doen. Vervolgens is het zaak om te blijven zitten bij de groep waarvan u lid bent geworden, alle vergaderingen bij te wonen en vooral niet na drie maanden het voor gezien houden en weer opstappen. Hoe langer u bij de groep blijft, hoe beter u de andere leden leert kennen, en hoe groter de kans dat u met een medegroepslid persoonlijk bevriend raakt.

Artikelen in Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.



Sommige HTML is toegestaan