Spring naar inhoud


Hoe kap ik roddelaars af?

Beste Beatrijs,

Ik heb een paar keer meegemaakt dat er binnen gehoorsafstand geroddeld werd over een vriendin van mij. De roddelaars waren van de vriendschap niet op de hoogte. Ik voelde me in deze situatie erg onprettig. Ik zou deze personen graag ter plekke op hun gedrag willen aanspreken. Misschien dat ze het dan in het vervolg uit hun hoofd laten in het openbaar anderen te over de tong te laten gaan. Alleen – ik ben er nog niet in geslaagd hiervoor een goede oneliner te verzinnen. Weet u raad?

Roddelaars afkappen

Beste Roddelaars afkappen,

Dat mensen een niet-aanwezig persoon over de tong laten gaan is een veelvoorkomend en onuitroeibaar verschijnsel. Waarschijnlijk staat u zelf ook wel eens met een paar vriendinnen te praten over een gemeenschappelijke kennis. De mogelijk pijnlijke situatie dat er geroddeld wordt over een goede bekende van u, terwijl de roddelaars niet van die vriendschap afweten, kunt u eenvoudig oplossen door het groepje te waarschuwen: ‘Die-en-die is een goede vriendin van me, hoor!’ Onmiddellijk zal er een rem worden gezet op het leedvermaak of wat er dan ook voor kwaadaardigs wordt doorgenomen, en allicht kunt u nog iets positiefs naar voren brengen. Het is altijd goed om voor een vriend(in) in de bres te springen.

Artikelen in Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Renzo schrijft

    Je zou ook juist je mond kunnen houden. Wie weet hoor je nog wat interessants over die bekende, en juist ook waarvoor je die bekende kunt waarschuwen.. maar ja dan zit je er vol in , in het geroddel. Ik snap het advies van B. dus ook wel weer, hahaSommige HTML is toegestaan