Spring naar inhoud


Slapen met knuffellap

Beste Beatrijs,

Ik ben een vrouw van 34 jaar en heb sinds een jaar een vriend. Binnenkort zal ik een weekend bij hem doorbrengen. Nu wil het geval dat ik van jongs af aan alleen kan slapen met een ‘kroeldoek’, een soort knuffellapje. Ik vraag me af of ik dit mee kan nemen als ik bij mijn vriend ga logeren. Of zou hij dan afknappen op mijn kinderachtige gewoonte?

Gehecht aan kroeldoek

Beste Gehecht aan kroeldoek,

Als u en uw vriend al een jaar samen zijn, zal hij toch wel eens een nachtje bij u hebben doorgebracht? Dan zal die knuffellap waarmee u zichzelf in slaap sust hem niet ontgaan zijn. Als u bang bent voor een slapeloze nacht, kunt u het ding gerust meenemen. Er zijn mensen die niet kunnen slapen zonder slaappillen, zonder alcohol, of zonder huisdier in hun bed – vergeleken daarbij is een knuffellap of speelgoedbeest een bescheiden voorwaarde. Mocht uw vriend protesteren en weigeren om te concurreren met een kinderlijk transitieobject, kunt u altijd nog kiezen voor hem of de lap. U kunt uw kroeldoek natuurlijk ook thuislaten en bij wijze van experiment proberen om naturel in slaap te vallen. Wie weet vormt uw vriend een adequaat substituut, mist u die hele lap niet en bent u voor de rest van uw leven bevrijd van een waandenkbeeld.

Artikelen in Liefde en relaties, Verslavingen.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan