Spring naar inhoud


Het verbod op wit bij een huwelijk

Beste Beatrijs,

Binnenkort gaan mijn vrouw en ik naar de bruiloft van vrienden van ons, waar naar verwachting iedereen mooi in pak en jurk aanwezig zal zijn. Wij zijn zelf twee jaar geleden getrouwd en ik ben van plan om mijn trouwpak, in een sobere versie zonder gilet, en een net overhemd aan te trekken. Mijn vrouw heeft een mooie cocktailjurk met een kleurig dessin, waar haar witte trouwschoenen heel goed bij passen, maar ze wil die schoenen niet aan, omdat dat volgens haar beledigend is voor de bruid. Zelf denk ik dat je, zolang je maar geen witte jurk aantrekt, de bruid niet kan beledigen. Het is toch ook niet vervelend voor de bruidegom dat ik een net pak draag, waar ik eerder in getrouwd ben?

Mogen witte schoenen?

Beste Mogen witte schoenen?

De outfits die u en uw vrouw van plan zijn aan te trekken lijken me tiptop in orde. De ban op wit voor vrouwen geldt inderdaad jurken (om verwarring met de bruid te voorkomen) en slaat niet op schoenen. Het is in geen enkel opzicht beledigend voor het bruidspaar als u uw trouwpak en uw vrouw haar trouwschoenen draagt. Er bestaat geen verbod op hergebruik van schoeisel voor een andere trouwerij. Los daarvan zijn de schoenen die uw vrouw twee jaar geleden op haar eigen huwelijk droeg niet het soort detail dat zich onuitwisbaar in ieders geheugen grift. Uw vrouw kan gerust zijn: haar schoenen zullen de bruid niet opvallen en nog veel minder storen.

Artikelen in Bruiloft.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan