Spring naar inhoud


Gemorrel aan afspraken

Beste Beatrijs,

Mijn vriend en ik (twintigers) hebben deels onze eigen vriendenkring. Dit werkt voor ons allebei goed. Laatst hadden we zondag om twaalf uur bij mij afgesproken. Hij moest uit een andere stad komen en smste tegen elf uur dat ze nog moesten ontbijten en dat het nog wel even zou duren. Uiteindelijk was hij er om half twee. Ik vond dit niet leuk, omdat ik vroeg was opgestaan en hem al een tijdje niet gezien had. Volgens mijn vriend eiste de beleefdheid dat hij meedeed aan het uitvoerige ontbijt dat zijn vrienden hadden klaargemaakt. Ik vond dat hij zijn vrienden niet boven mij had moeten verkiezen. We kwamen er niet uit en omdat dit soort situaties zich vaker voordoen is mijn vraag: wie moet prioriteit krijgen?

Vrienden of geliefde?

Beste Vrienden of geliefde,

Afspraken hebben altijd voorrang boven geïmproviseerde tijdsbestedingen. Uw vriend had een afspraak met u om 12 uur, dus had hij maatregelen moeten nemen (de wekker zetten, bijtijds opstaan zonder zijn vrienden te storen, zelf even koffie zetten en iets te eten uit de keuken pakken, op tijd ervandoor gaan) om zich aan die afspraak te houden. Uw vriend had de nacht ervoor tegen zijn vrienden moeten zeggen dat ze voor hem geen ontbijt hoefden te verzorgen, omdat hij alweer vroeg moest vertrekken.

Dit gaat niet over het punt dat de partner prioriteit heeft boven vrienden, maar over concrete afspraken. Niemand vindt het leuk om anderhalf uur lang te wachten tot de ander eindelijk eens komt opdagen. Als uw vriend voor zondagochtend om twaalf uur een afspraak heeft gemaakt om met zijn vrienden te gaan fietsen of zoiets, kan hij het ook niet maken om anderhalf uur later aan te komen kachelen omdat hij zo gezellig met u in bed lag.

Artikelen in Liefde en relaties, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan