Spring naar inhoud


Liever geen viertal-afspraken

Beste Beatrijs,

Sinds mijn vriendinnen en ik gesetteld zijn, willen ze continu met de partners erbij afspreken. Ik krijg regelmatig een voorstel voor etentjes met z’n vieren, weekendjes weg met z’n vieren, dagjes op pad met z’n vieren en als ik zelf voorstel om iets leuks te doen wordt er automatisch van uitgegaan dat de mannen ook meegaan. Nu heb ik een hele leuke man, geliefd ook bij mijn vriendinnen en hun partners, maar die zit daar helemaal niet op te wachten. Hij gaat graag mee naar feestjes, maar hij vindt viertal-afspraken vaak geforceerde ontmoetingen en hij heeft zijn eigen vrienden. Ik ben het wel met hem eens en spreek mijn vriendinnen ook liever zonder partners. Ik verzin nu vaak smoezen, maar dat voelt ook niet fijn. Hoe kaart ik dit aan zonder op tenen te trappen?

Niet altijd als stel

Beste Niet altijd als stel,

Bespreek het wel met uw vriendinnen! De houding van uw man is tamelijk gebruikelijk. Hoe gaat dat? Mensen trouwen op latere leeftijd dan vroeger, ze hebben zelf al een vriendenkring opgebouwd en er vindt altijd wel enige integratie plaats ‘mijn vriend(inn)en zijn jouw vriend(inn)en’, maar een complete uitwisseling is het zelden. Uw man vindt uw vriendenkring prima op feestjes en grotere bijeenkomsten en heeft geen behoefte om de contacten te intensiveren met aparte avondjes, want dat kost te veel tijd en hij heeft zelf al zijn eigen vrienden. Zelf wilt u trouwens ook liever een-op-een contact met uw vriendinnen dan altijd stellenavondjes. Niets mis met deze voorkeur die u rustig aan uw vriendinnen zou moeten kunnen uitleggen.

Artikelen in Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Suzanne schrijft

    Ik heb hetzelfde, maar dan met mijn zussen. Drie van mijn zussen zijn al jarenlang met dezelfde partner. Ik heb na een scheiding alweer 10 jaar een relatie. Eén van mijn zussen is zo’n 15 jaar single geweest. Al die jaren deden wij eens per jaar een ‘zussenuitje’ met zijn vijven. Nu zij weer aan de man is, kan ze kennelijk niet meer zonder hem op pad en ‘moeten’ de mannen mee. Het zij zo. Gelukkig hebben we allemaal leuke mannen en is het maar 1x per jaar ! :-)Sommige HTML is toegestaan