Spring naar inhoud


Geen behoefte aan kinderfeestjes

Beste Beatrijs,

Zoals iedereen met vrienden die kinderen hebben word ik regelmatig uitgenodigd voor kinderfeestjes. Zelf heb ik geen kinderen. Nu wil ik best naar de verjaardagen van neefjes en nichtjes, maar de kinderen van mijn vrienden ken ik nauwelijks. Dus zit ik daar in een kring met mensen die ik niet ken te praten over een kind dat ik ook niet ken. Ik zou hier inclusief reizen een dagje voor op kunnen offeren, maar eerlijk gezegd vind ik dat zonde van mijn tijd. Hoe kom ik hier onderuit? Mijn bezwaren uitleggen valt niet goed. Elke keer een smoes verzinnen vind ik ook vervelend.

Te veel kinderfeestjes

Beste Te veel kinderfeestjes,

U hoeft nooit naar feestjes waar u geen zin hebt! En al helemaal niet naar feestjes van kinderen met wie u geen band hebt! De grootscheeps gevierde kinderverjaardag met allerlei voor het kind nauwelijks bekende volwassenen, wier enige functie het is om cadeautjes aan te dragen, is een vorm van feestjesinflatie, waarvoor gerust gepast mag worden. Bedank de vrienden die u voor zoiets uitnodigen vriendelijk en zeg dat u helaas niet kunt komen omdat u die dag andere dingen te doen hebt. Dit is geen smoes maar de waarheid. Die komt erop neer dat kinderfeestjes geen grote prioriteit innemen in uw leven. Herhaal dat bij elke uitnodiging en zeg dat u uw vriend graag weer eens spreekt onder rustiger omstandigheden, als volwassenen onder elkaar. Als uw beleefde afzegging niet goed valt, is dat pech voor degene die uitnodigt. Na een aantal afzeggingen van uw kant zullen de uitnodigingen vanzelf opdrogen.

Artikelen in Verjaardag.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Jessica schrijft

    Ik heb dit heel vaak meegemaakt en op een gegeven moment heb ik het maar gewoon gezegd. Ik denk dat mensen als ze kinderen krijgen beter tegen lawaai/geschreeuw/onverwachte bewegingen ect kunnen. Voor veel kinderloze mensen is een kinderfeestje een ware beproeving, daar dient de uitnodigende partij zich bewust van te zijn en als ze dat niet zijn dan kan dit best op een aardige manier uitgelegd worden, even goede vrienden. Een leuk kaartje sturen is voldoende!

  2. Rob Kaper schrijft

    Gewoon eerlijk zeggen dat je geen zin hebt in kinderpartijtjes en deze dus overslaat, daar zal geen enkele goede vriend moeilijk over doen. Iedereen is kinderloos begonnen en zou zich dus prima moeten kunnen inleven.Sommige HTML is toegestaan