Spring naar inhoud


Gastvrijheid oprekken?

Beste Beatrijs,

Een tijdje geleden heb ik (vrouw van 80) een goede vriend (67) geholpen, toen hij zijn huis was kwijtgeraakt na een relatiebreuk. Hij had gevraagd of hij bij mij een kamer kon huren, maar daar is mijn huis niet geschikt voor. Ik heb hem wel tijdelijk onderdak geboden als logé. Deze week is hij vertrokken naar de stacaravan op een camping in de buurt. De caravan die vroeger mijn eigendom was heb ik drie jaar geleden aan mijn vriend cadeau gegeven met de afspraak dat ik er nog af en toe gebruik van kon maken, als hij er niet zat.

Ik heb mijn huissleutel teruggevraagd, hoewel mijn vriend die liever had willen houden om bij minder goede weersomstandigheden naar mijn huis te kunnen vluchten. Maar ik heb zijn verblijf bij mij ondanks alle goede wil van beide kanten toch als een inbreuk op mijn privacy ervaren. Nu twijfel ik of ik te hardvochtig ben geweest. Niet zo leuk als hij in de caravan moet verblijven met kou, regen en nachtvorst.

Zielig in de kou

Beste Zielig in de kou,

Terecht hebt u de sleutel teruggevraagd! Het was een tijdelijke logeerafspraak, uw huis is niet geschikt voor kamerverhuur, u wil uw vriend niet op permanente basis over de vloer. Als u hem de sleutel alsnog voor een onbepaalde tijdsperiode ter hand zou stellen, zou dat betekenen dat hij op elk moment uw huis binnen kan vallen om zijn intrek te nemen. Dat is nu net wat u niet wil. Uw vriend heeft op dit moment geen eigen woonruimte. Dat is natuurlijk sneu voor hem, maar het is al heel mooi dat hij voorlopig in die caravan kan zitten, terwijl u qua caravangenoegens achter het net vist. Met een beetje pech zit uw vriend de hele zomer in de caravan en kunt u er al die tijd niet in. Blijf alstublieft tenminste baas over uw eigen huis. U bent aardig genoeg voor hem geweest. Als u hem nog meer ter wille bent met vrije toegang, leidt dat er alleen maar toe dat hij geen haast maakt met het vinden van volwaardige, eigen woonruimte, terwijl dat op dit moment zijn belangrijkste zorg zou moeten zijn.

Artikelen in Vrienden en kennissen.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan