Spring naar inhoud


Ex-vriend heeft het over ‘wij’

Beste Beatrijs,

Mijn ex-vriend en ik zijn drie jaar geleden uit elkaar gegaan na een relatie van ruim tien jaar. Na een moeizame periode, waarin wij elkaar ontliepen, hebben mijn ex en ik onze vriendschap weer opgevat (niet de seks). Hij heeft een nieuwe vriendin gevonden en ik een nieuwe vriend en af en toe eten we met ons vieren of we gaan naar een museum. Dat is erg gezellig, behalve dat mijn ex het naar mijn smaak iets te vaak over ‘wij’ heeft en dan refereert hij aan ons gemeenschappelijke verleden. Niet aardig tegenover de anderen. Of ben ik overgevoelig?

Ons kent ons

Beste Ons kent ons,

U heeft het prima voor elkaar! Een fijne vriendschap met uw ex, een fijne nieuwe geliefde en ook uw ex is weer onder de pannen. Iedereen maakt er een toffe boel van. Jammer alleen dat het sociaal doen met z’n vieren mentaal zo inspannend is. Zelfs een iets te frequent ‘wij’-gebruik kan al verkeerd vallen. Het ziet er naar uit dat het fundament van uw gezellige viertal bestaat uit formeel beëindigde, maar kennelijk nog springlevende relatie. Zitten de nieuwe geliefdes er op te wachten om telkens ingewreven te krijgen dat jullie samen vroeger ‘iets hadden’? Maak aparte afspraken met uw ex. Bezoek onbekommerd met aanhang elkaars feestjes. Maar ga niet in kwartetvorm de schijn ophouden dat u allemaal elkaars beste vrienden bent, want dat bent u niet.

Artikelen in Exen, Vrienden en kennissen.


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Marlies schrijft

    Wat een overdreven reactie zeg. Als de nieuwe partners het gezellig vinden om wat met zijn vieren te doen, waarom niet? Beter dan ingewikkelde verhoudingen vol wrok en jaloerse gevoelens. Als de briefschrijfster dit een keer aan de orde stelt met haar ex-vriend, zal hij hopelijk iets minderen met zijn ‘wij-verhalen’ en is het volgens mij opgelost.Sommige HTML is toegestaan