Spring naar inhoud


Van lat naar vriend naar niks

Beste Beatrijs,

Drie jaar lang heb ik (man, dertiger) een lat-relatie gehad met een vrouw. Die relatie is door haar een jaar geleden beëindigd. Wij zijn vrienden gebleven en zagen elkaar af en toe voor een etentje of een avondje uit. Tevergeefs bleef ik hopen op herstel van onze liefdesrelatie. Twee weken geleden kreeg ik een mailtje van haar: zij is zwanger. De toekomstige vader ken ik niet. Ze was in de wolken en hoopte dat wij elkaar snel weer zouden kunnen zien. Ik was blij voor haar, maar ook een beetje verdrietig en jaloers. Ik heb haar gefeliciteerd, maar ook gezegd dat ik onze ontmoetingen niet langer voort wil zetten. Ze reageerde woedend en was diep teleurgesteld dat ik onze vriendschap wil verbreken. Ze gaf me het gevoel een hork te zijn die zijn eigen ongemak belangrijker vindt dan in haar vreugde te willen delen. Ik zie mij niet in de rol van goede, oude vriend die de baby over zijn bolletje aait. Gedraag ik me egoïstisch, als ik geen contact meer wil?

Vriendschap beëindigen

Beste Vriendschap beëindigen,

U doet er goed aan om het contact met uw ex stop te zetten. Dat had u al meteen na de breuk moeten doen! De relatie werd door haar verbroken. Tot uw verdriet. U hoopte dat ze bij u terug zou komen en u hield zich nog steeds beschikbaar voor haar. Dat was niet verstandig. Als een relatie voorbij is, kan het maar beter echt uit zijn. U bent met haar doorgemodderd op goede-vrienden-niveau met als onderliggende gedachte ‘iets is beter dan niets’, maar daarmee hebt u alleen uw eigen valse hoop in stand gehouden.

Uw ex heeft intussen een nieuwe man gevonden (buiten uw medeweten kennelijk, zo hecht was uw vriendschap met haar nu ook weer niet) en is zelfs zwanger geworden: de ultieme verklaring dat u voor haar definitief tot het verleden behoort. U zit daarentegen nog steeds emotioneel aan haar vast. De tijd dringt om u voorgoed van haar los te maken. Zeg haar vaarwel en wens haar het beste toe. Het definitief verbreken van de band met haar is de enige manier om ruimte te scheppen in uw leven om iets nieuws met een andere vrouw te beginnen.

Artikelen in Liefde en relaties, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan