Spring naar inhoud


Ex vragen voor bruiloft?

Beste Beatrijs,

Een goede vriend en vriendin van mij gaan binnenkort trouwen en zij hebben mij gevraagd ceremoniemeester te zijn. Dat doe ik natuurlijk graag. Binnenkort gaan de uitnodigingen de deur uit en met één onuitgenodigd persoon zit ik in mijn maag. De man van het stel heeft een tienerzoon uit een eerdere relatie. De relatie tussen het stel en de moeder is welwillend maar zakelijk. Ze komen nauwelijks bij elkaar over de vloer, maar ze vieren wel samen de verjaardag van de zoon. Mijn vrienden zijn niet van plan deze ex uit te nodigen op hun huwelijk. Ik vind dat onverstandig. Ik vrees dat ze kwaad bloed zetten door haar over te slaan. Maar mijn vrienden vinden het een onprettig idee als ze daar ook rond loopt. Wat zegt de etiquette hierover?

Ex op bruiloft

Beste Ex op bruiloft,

Het is niet heel gebruikelijk om je eigen ex voor een tweede huwelijk uit te nodigen. Tenzij de exen goede vrienden zijn en prettig met elkaar omgaan – dan natuurlijk wel. Maar als er sprake is van breekbare verhoudingen met hartzeer of frustratie bij een of beide partijen, of eenvoudig van een gebrek aan hartelijkheid over en weer, hebben exen weinig te zoeken op elkaars tweede-huwelijksfeest. Het voelt dan ongemakkelijk en het is moeilijk oprecht blij te zijn voor het geluk van de ander. Deze categorie exen (met een werkbare zij het licht moeizame verhouding) zit vaak ook helemaal niet te wachten op een huwelijksuitnodiging. Het zou zelfs vernederend opgevat kunnen worden door deze vrouw. De ex uitnodigen voor het huwelijk is dan ook niet de aangewezen methode om een koele verhouding op te warmen. Voor dat laatste is tijd nodig – forceren via een uitnodiging heeft geen zin.

Laat het aan uw vrienden over om te beoordelen of zij de ex erbij willen hebben of niet. Zij zullen er toch beter zicht op hebben dan u als buitenstaander. Er is in ieder geval geen etiquetteregel die zegt dat een ex moet worden ingesloten. De aanwezigheid van kinderen uit het eerdere huwelijk is wél een uitgemaakte zaak.

Artikelen in Bruiloft, Exen.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan