Spring naar inhoud


Een vreemde bij de housewarming

Beste Beatrijs,

Enige tijd geleden gaven wij een housewarming party, omdat we recent verhuisd zijn. Genodigden waren familieleden en goede vrienden. Onze schoonzus liet weten te komen met haar nieuwe vriend (sinds zes weken). Zij vroeg niet of wij hier bezwaar tegen hadden, zij stelde ons voor een voldongen feit. Op de avond zelf gaf hij ons nog wel een hand, maar van enige verdere introductie was geen sprake. De avond was gezellig druk en wij, gastheer en gastvrouw, hadden de handen vol. Niet echt de ideale gelegenheid om kennis te maken met een nieuw familielid. Wij voelen ons achteraf heel onprettig bij deze gang van zaken. Wij hadden liever gezien dat schoonzus ons een keer had uitgenodigd voor een persoonlijke kennismaking met haar nieuwe vriend.

Een onbekende introducé

Beste Een onbekende introducé,

Persoonlijk zou ik niet zo’n probleem hebben, als een familielid een nieuwe liefde meeneemt naar een niet super intieme gelegenheid als een housewarming party. U schrijft dat het een gezellig druk feest was met familieleden en vrienden. Dan kan één onbekende, nieuwe vlam van een familielid toch geen kwaad? U had geen kans om hem goed te leren kennen, want u had uw handen vol als gastvrouw/heer op uw feestje. Maar goed, dat komt dan later nog wel eens.

Kennis maken met een nieuwe geliefde op het niveau van schoonfamilie is sowieso niet erg belangrijk. Het gaat hier niet over een dochter die haar nieuwe vriend aan haar ouders komt voorstellen. Uw oordeel als schoonzus/ zwager over een nieuwe liefde van uw schoonzus doet niet ter zake en u kunt hem alleen maar vriendelijk verwelkomen. Het voordeel van een informele kennismaking en even vluchtig een handje schudden op een feestje met veel andere aanwezigen is juist de vrijblijvendheid. Nadere kennismaking komt later vanzelf wel, als de vlam tenminste een blijvertje is. En als hij niet blijft, heeft u hem niet leren kennen – ook geen ramp.

Artikelen in Schoonfamilie, Visite.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan