Spring naar inhoud


Vreemde eend in bijt

Beste Beatrijs,

Mijn vriend en ik (beiden man en twintiger) zijn ruim een jaar gelukkig samen. Het feit dat hij en ik tegenpolen zijn is waarschijnlijk de reden dat we zoveel van elkaar houden, al zitten er ook nadelen aan. Mijn vriend is van beroep truckchauffeur en sociaal van aard. Ik doe twee universitaire studies en ben verlegen. Mijn vriend gaat graag naar een café in zijn dorp. Afgezien van het feit dat de kroeg het rookverbod negeert (ik heb een hekel aan roken), zijn de vrienden van mijn vriend niet echt mijn soort mensen. Hij weet dat ik niet graag naar dat café ga, en ik weet dat het veel voor hem betekent als ik met hem meega. Ik voel me echter ongemakkelijk en weet me vaak geen houding te geven. Enerzijds ben ik bang dat ze me snobistisch of saai vinden, anderzijds wil ik me niet heel anders voordoen dan ik ben. Hoe red ik me tussen truckers in een café?

Buitenbeentje

Beste Buitenbeentje,

U hoeft uw vriend zeker niet de hele tijd te vergezellen. Partners hebben niet altijd dezelfde interesses en hoeven ook niet als onafscheidelijk stel op te treden. U kunt zelf bepalen wat u een geschikte frequentie vindt om met uw vriend mee te gaan naar de truckers. Eens in vijf of zes weken is misschien genoeg voor u? Als u eenmaal ter plaatste bent, neem dan alles een beetje luchtig op en maak u vooral geen zorgen. Het is minder moeilijk dan u denkt.

Men zit daar ter ontspanning, men amuseert zichzelf en er wordt van u geen speciale bijdrage verwacht. Het gezelschap zal niet zitten te wachten op intellectuele uiteenzettingen. U hoeft geen leidende rol in de conversatie te spelen. Stel uzelf open op, zit er geïnteresseerd bij, luister naar hun gesprekken, lach om hun grappen en bestel rondjes. Laat de anderen de toon zetten en ga mee met de stroom. Stel vragen, als iemand iets zegt waar u meer over wil weten. Zet uw eigen ervaringen ernaast, als iemand iets zegt wat u toevallig aanspreekt. Het is eigenlijk precies hetzelfde als een borrel/ receptie waar u via uw studie waarschijnlijk wel eens terecht komt. Voer geen meningsverschillen op de spits. Glimlach vriendelijk als iemand onzin uitkraamt en bestel nog maar eens een rondje.

Artikelen in Horeca, Liefde en relaties.

Gelabeld met , , .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Marianne schrijft

    Prima advies van Beatrijs! Mijn man en ik, of liever gezegd onze vrienden, verschillen op dezelfde wijze van elkaar en wij hebben besloten om bepaalde dingen niet meer samen te doen. Zijn kroeg is zo’n plaats waar mijn man mij niet naar toe krijgt, hij daarentegen voelt zich niet thuis bij mijn ‘intellectuele’ vrienden en zal mij daarheen niet vergezellen. Zolang er genoeg dingen overblijven die we wél samen doen kunnen we daar allebei prima mee leven.Sommige HTML is toegestaan