Spring naar inhoud


Eigen eten op terras

Beste Beatrijs,

Als mijn man en ik fietstochtjes maken, nemen we vaak koffie en brood mee omdat we het leuk vinden om ergens te picknicken. Zo ook laatst toen we na bezichtiging van een prachtig dorpskerkje een bankje zagen onder een schaduwrijke boom, heel geschikt om onze lunch te gebruiken. Tot mijn verbazing zei mijn man dat we door moesten rijden, want dat bankje stond tegenover een dorpscafé. Volgens hem kun je het niet maken om daar je eigen brood op te eten. Ik was het niet met hem eens, we zijn wel op het bankje gaan zitten maar we hebben steeds gediscussieerd over de vraag of we er goed aan deden of niet.

Toen ik dit voorval later aan vrienden vertelde, bleek tot mijn verbazing dat ze mijn man gelijk gaven. Kunt u uw licht hierover laten schijnen? Ik voeg er nog aan toe dat we uiteraard geen gebruik hebben gemaakt van het toilet van het café, waar we uitzicht op hadden, want dan zou de zaak heel anders liggen.

Met de thermosfles op pad

Beste Met de thermosfles,

Als dat bankje min of meer deel uitmaakt van of grenst aan het terras van het café, dan moet u daar niet gaan zitten om uw meegebrachte voedingsmiddelen te consumeren. Als het daarentegen duidelijk buiten het territorium van het café valt, bijvoorbeeld aan de overkant van de straat, dan kunt u daar rustig gaan zitten en alles eten en drinken wat u maar wilt. U kunt zelfs naar de wc in het café, als u een 50-centsmuntje op de toog legt.

Artikelen in Eten en drinken, Horeca.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan