Spring naar inhoud


Een onzalige alliantie

Beste Beatrijs,

Ik ben een man van 28 en ontdekte dat ik in dezelfde buurt woon als de ex van de nieuwe vriend van mijn ex-vriendin. Ik heb toen een meelevend kaartje bij haar in de bus gedaan. Ik heb nog regelmatig contact met mijn ex-vriendin en hoorde dat de ex van haar nieuwe vriend een zware tijd doormaakt. Wij zijn beiden vorig jaar rond deze tijd gedumpt voor een ander. Zelf ben ik daar inmiddels behoorlijk overheen. Ik wilde de verlaten ex een hart onder de riem steken. Zij kent mij niet, dus ik heb in de kaart uitgelegd wie ik was en haar sterkte gewenst. Voor de volledigheid heb ik mijn actie even gemeld aan mijn eigen ex en die ontplofte zowat. Heb ik iets verkeerd gedaan? Ik bedoelde het aardig!

Goedbedoeld kaartje

Beste Goedbedoeld kaartje,

Het was echt een slecht idee om contact op te nemen met de ex van de nieuwe vriend van uw eigen ex. U hebt eenvoudig niets te maken met deze persoon. U kent haar niet eens! Het enige wat deze vrouw en u gemeenschappelijk hebben is het feit dat u beiden aan de kant zijn gezet door uw respectieve ex-geliefden die nu in elkaars armen liggen. Natuurlijk vindt dit nieuwe stel het vreselijk dat er achter hun rug om een band dreigt te ontstaan tussen de personen die door hen aan de kant zijn gezet. Zo’n onzalige alliantie dient geen enkel doel. Straks nodigt die vrouw, opgekikkerd door uw medeleven, u uit voor een kopje koffie en kunt u samen de details van uw beider mislukte relaties analyseren. Terecht was uw ex hier boos over. U kunt beter doorgaan met uw eigen leven in plaats van u via een omweg alsnog te bemoeien met de vroegere ontrouw en het huidige liefdesleven van uw ex.

Artikelen in Liefde en relaties.

Gelabeld met .


5 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. CH schrijft

  Prima advies. Inzender, serieus…hoe verzint u het? Ik zou als ontvanger van een dergelijk kaartje wel heel raar staan te kijken en me direct afvragen wat de agenda is van deze wildvreemde troostbieder.

 2. Elle schrijft

  U gaat wel heel ver om de banden met uw ex weer te versterken. U heeft liever dat ze boos is op u dan dat zij verder van u verwijderd raakt en heeft daarvoor iemand gebruikt waarvan u denkt dat zij zich net zo ongelukkig voelt als u. Een egoïstische daad verpakt in een empathisch jasje.

 3. Ad schrijft

  Wat een onzin, ze zijn uit elkaar, de twee aan de kant gezette partijen mogen voor zover ik kan beoordelen doen wat ze willen. Ik snap niet waarom de ex van de vragensteller hier zo een probleem mee heeft overigens. Wat kan het haar nou schelen.

 4. B. schrijft

  Als ik de ontvanger van het kaartje zou zijn, zou ik het een heel akelig gevoel vinden dat een wildvreemde blijkbaar op de hoogte is van mijn liefdesperikelen en -verdriet! Ik zou dit zeker niet als troostend ervaren, eerder als een inbreuk op mijn privacy.

 5. ilja schrijft

  ik vind het wel een aardig gebaar, ik zou het zelf niet doen maar ik denk dat de schrijver het echt goed bedoelde. ik zou het niet erg vinden zo’n kaartje te krijgen, zolang er goed uitgelegd word wie de afzender is. de exen zouden niet moeilijk mogen doen als deze dame en heer elkaar ontmoeten. als ze het vervelend vinden is dat hun probleem, dan hadden ze het niet uit moeten maken. wie weet klikt het enorm en vinden jullie in elkaar wat in de vorige relatie misteSommige HTML is toegestaan