Spring naar inhoud


Ex-schoonfamilie vasthouden

Beste Beatrijs,

Mijn man en ik zijn vier jaar geleden in goed overleg uit elkaar gegaan na een relatie van 20 jaar. Omwille van de kinderen (13 en 19) hebben we regelmatig contact met elkaar. Mijn ex kwam wekelijks hier eten, we vierden samen verjaardagen en andere feestdagen. Met mijn ex-schoonouders is het contact ook altijd prima gebleven. Ik ben erg gehecht aan die mensen, misschien omdat ik zelf geen ouders meer heb. Ik hoorde ook echt bij de familie had ik het gevoel.

Nu heeft mijn ex een nieuwe vriendin. Ik heb gehoord dat mijn schoonouders niet weten of ze mij of haar moeten nodigen voor verjaardagen en familiefeestjes. Hoe pijnlijk voor mij ook, ik snap dat het leven van mijn ex verder gaat en ik heb besloten zelf die keus te maken: de nieuwe vriendin gaat daarheen en niet ik. Maar in hoeverre is het gepast nog ander contact te onderhouden met mijn ex-schoonouders? Natuurlijk zie ik ze op de verjaardagen van de kinderen bij mij thuis, maar kan ik daar nog wel langsgaan of hen bij mij uitnodigen, gewoon omdat ik ze aardig vind en ze al zolang ken? Of is dit niet verstandig?

Ex-schoonfamilie vasthouden

Beste Ex-schoonfamilie vasthouden,

Het is begrijpelijk dat u geen familiebijeenkomsten meer bezoekt, waar de nieuwe vriendin van uw ex ook zit. Ondanks de goede verhoudingen alom is het toch niet erg ontspannen om in de rol van ex-schoondochter familiefeestjes te bezoeken, waar uw ex met zijn nieuwe vriendin aanwezig is. Anderzijds: als niemand er problemen mee heeft, waarom niet? Bespreek de situatie met uw ex. Misschien hebben hij en zijn nieuwe vriendin helemaal geen bezwaar tegen uw aanwezigheid. Misschien heeft de nieuwe vriendin voorlopig helemaal geen behoefte om de rol van nieuwe schoondochter met alle familieverplichtingen van dien op zich te nemen. Hoe dit ook zij, bespreek het met uw ex en kom tot overeenstemming. Zelfs als u een streep zet onder de familiebijeenkomsten, hoeft u uw ex-schoonfamilie niet helemaal uit uw leven te schrappen. Via uw kinderen blijft u alsnog met hen verbonden, en als het uw gewoonte was om af en toe bij hen een kopje thee te drinken of hen bij u thuis uit te nodigen, kunt u daar zeker mee doorgaan. Uw ex-schoonouders zullen dat ongetwijfeld waarderen.

Artikelen in Exen, Schoonfamilie.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan