Spring naar inhoud


Een andere kapper nemen

Beste Beatrijs,

Ik (man) ga al dertig jaar naar de plaatselijke kapper, een man met wie ik het goed kan vinden en over wiens knipvaardigheid ik erg tevreden ben. Laatst was hij op vakantie en moest ik uitwijken naar een andere kapper, die sinds kort in dezelfde plaats is gevestigd. Mijn probleem is dat ik over deze nieuwe kapper nog méér tevreden ben dan over mijn oude kapper. Eigenlijk zou ik wel willen overstappen. Maar om dat zomaar te doen zonder iets te zeggen vind ik ook zo wat. Het voelt een beetje als vreemdgaan.

Moet ik me afmelden?

Beste Moet ik me afmelden,

U kunt gewoon overstappen naar een andere kapper, hoor, als u tevredener bent over uw nieuwe. U hoeft de oude relatie niet officieel op te zeggen. Kappers weten best dat klanten geen trouw voor het leven hebben beloofd. You win some, you lose some – zo gaat het onder kappers en vele andere dienstverleners. Als u het echt heel moeilijk vindt om na dertig jaar uw kapper te verlaten, kunt u ook besluiten om de twee kappers om en om te bezoeken. De volgende keer de oude, na zes weken de nieuwe enzovoort. Met een beetje geluk heeft de oude niet eens in de gaten dat u tegenwoordig een lagere bezoekfrequentie hebt.

Artikelen in Zakelijke relaties.

Gelabeld met .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Nettie schrijft

    Grappig dat Beatrijs om-en-om adviseert. Ik verkeerde in ongeveer dezelfde situatie toen ik in mijn nieuwe woonplaats op zoek was naar een schoonheidsspecialiste in mijn buurt. Ik vond er twee waartussen ik niet kon kiezen, vooral omdat ze een heel verschillende manier van werken hadden waardoor ze elkaar eerden aanvulden dan ‘beconcurreerden’. Daarop besloot ik om ze om en om te bezoeken, en dat heb ik ze ook allebei verteld. Dat loopt prima.

  2. Hendrikje schrijft

    Mijn man is kapper en hij ziet het meteen als iemand anders dan hij aan een kapsel heeft geknipt. Om-en-om kapperbezoek lijkt daarom minder handig en zou ook nog administratie bij de klant vereisen. Ga gewoon naar de kapper waarover je het meest tevreden bent, en als die eens met vakantie is zoek je je oude kapper weer eens op!

  3. Judith schrijft

    Ik zou het gewoon bespreken, misschien kan de oude kapper met aanpassingen knippen zoals het de laatste keer was bij de ander. Dat is als u uit gezelligheid bij de oude kapper wil blijven. Maar als u toch liever bij de nieuwe blijft, dan kunt u een flesje wijn afgeven en zeggen dat u bent overgestapt maar dat u de service altijd heel goed heeft gevonden en bedanken voor de goeie diensten! Switchen per zes weken zou ik niet doen, dat komt het kapsel niet ten goede denk ik, je wil er toch een lijn in houden. Lijkt me ook niet fijn voor de oude kapper want die heeft dat heus wel door! Overstappen en niet zeggen en nooit meer gaan kan ook maar het leuk afsluiten voelt misschien goed voor de schrijver en de kapper zal het waarderen om te weten waarom iemand ineens niet meer komt. Een blijk van waardering is ook altijd leuk na jaren van service!Sommige HTML is toegestaan