Spring naar inhoud


Dochter heeft lui vriendje

Beste Beatrijs,

Onze dochter van 14 is razend verliefd op een jongen van 17. De verkering is inmiddels een maand of twee dik aan. Het probleem is dat deze jongen, behalve slapen, letterlijk niets doet. Hij gaat niet naar school, hij werkt niet, hij is kortom superlui. Hoe moeten wij als ouders ons hierin opstellen?

Hardwerkende vader

Beste Hardwerkende vader,

Het zit u dwars dat uw dochter haar hart heeft verloren aan een nietsnut. Gelukkig is ze pas veertien jaar. Jong genoeg om regels te handhaven die de geliefden beletten in elkaars huis de nacht door te brengen. Seksuele activiteiten kunt u niet voorkomen, maar door aan de regels vast te houden kunt u deze wel ontmoedigen. Als u bovendien in de gaten houdt of ze haar dagelijkse bezigheden (huiswerk, sportclub) niet verwaarloost, zorgt u er voor dat haar leven in evenwicht blijft.

Deze regelhandhaving gaat makkelijker, naarmate u een grotere hekel hebt aan het object van uw dochters begeerte. Want hoe zou uw opstelling moeten zijn, als uw dochter hoteldebotel was van een ook in úw ogen geweldig figuur?

Toejuichen? Het groene licht geven? Hem als toekomstig schoonzoon in de schoot der familie opnemen? Daar is het toch ook veel te vroeg voor.

Als uw dochter energiek en actief van aard is, raakt ze onvermijdelijk tezijnertijd op hem uitgekeken en zal ze hem aan de dijk zetten. Ouders hebben hier niet of nauwelijks invloed op. U kunt zich vasthouden aan de wetenschap dat heel weinig mensen blijven hangen aan een vroege liefde.

Artikelen in Liefde en relaties, Tieners.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan