Spring naar inhoud


Bevriend met ex-schoonzoon

Beste Beatrijs,

Ik ben 24 jaar en heb tot nu toe één serieuze relatie gehad – met een jongen die mijn moeder als ideale schoonzoon is gaan beschouwen. Deze relatie heeft drie jaar geduurd en is bijna twee jaar geleden door mij beëindigd. We zijn zonder groot drama uit elkaar gegaan. Mijn moeder vond dit heel erg, zij leek er meer verdriet van te hebben dan ik. Ze zei toen dat ze graag contact met hem wou blijven houden. In het begin vond ik dit niet erg, ze hadden immers een goede band. Maar nu, twee jaar later, heeft ze nog steeds contact met hem, hoewel ik haar meerdere malen gevraagd heb hiermee te stoppen. Ze vindt dat zij bevriend mag zijn met wie ze wil. Intussen heeft mijn ex al lang een nieuwe vriendin en ik date ook weer. Het irriteert me ontzettend dat ze met hem om blijft gaan en ik af en toe opmerkingen over zijn leven opvang. Kan ik mijn moeder of ex hierop aanspreken of moet ik me erbij neerleggen?

Vasthouden aan ex-schoonzoon

Beste Vasthouden aan ex-schoonzoon,

Als u en uw ex-vriend met elkaar gebroken hebben, dan moet uw moeder daar niet tussen blijven zitten onder het mom van vriendschap. Haar motieven om als trait d’union op te treden tussen twee mensen die buiten elkaars vaarwater willen blijven kunnen niet anders dan troebel zijn. De wereld zit vol met mensen om mee bevriend te zijn, waarom laat zij uitgerekend haar oog vallen op ex-schoonzoon? Het is trouwens ook vreemd dat uw ex zich deze vriendschap laat aanleunen. Sinds de relatie verbroken is, heeft hij bij uw moeder ook niks meer te zoeken. U hebt uw moeder al gevraagd de contacten stop te zetten, maar zij zet gewoon door. Bel dan uw ex op en vraag hem of hij afstand wil nemen, omdat deze gang van zaken u niet bevalt. Ook zijn huidige vriendin zal vast zo haar bedenkingen hebben bij de vriendschap van haar geliefde met de moeder van z’n ex.

Artikelen in Exen, Ouders en volwassen kinderen, Vrienden en kennissen.


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Rina schrijft

  De relatie is zonder groot drama beëindigd, en je hebt aangegeven er geen problemen mee te hebben als je moeder contact zou houden. Echter voel je nu, twee jaar later, ontzettende irritatie. Waar komt die ontzettende irritatie vandaan vraag ik me af?
  Gezien het feit dat je ex al lang weer een nieuwe vriendin heeft, ga ik ervan uit dat je moeder geen onzuivere bedoelingen heeft.
  Laat je moeder en haar vriendschap, en leef verder je eigen leven.

 2. Patrick schrijft

  Ik ben het niet met Beatrijs eens. De moeder mag, zoals ze zegt, vrienden maken met wie ze zelf wil. De dochter (of zoon) mag daar gerust een mening over hebben, maar uiteindelijk moet de moeder het lekker zelf weten.

  Maar ik kan me wel voorstellen dat het ongepast is dat de moeder probeert om de relatie tussen haar dochter en de ex-schoonzoon weer aan de praat te krijgen. Dit is onwenselijk om precies dezelfde reden: de dochter moet lekker zelf weten, het is haar leven. Voor zover ik kan opmaken uit dit verhaal, is dit niet het geval.

  Ook lijkt er geen sprake te zijn van overspel waarbij de ex-schoonzoon en de moeder er een geheime relatie op nahouden, waar de huidige partner van de ex-schoonzoon niks van mag weten.

  Dat de dochter niets meer te horen wil krijgen over haar ex, is begrijpelijk en redelijk, ze hebben niks meer met elkaar, en de moeder moet daarom ook maar verhalen over de ex voor haarzelf houden.

 3. Lilian schrijft

  Nee ik zou de ex niet opbellen…misschien verwaterd dit contact vanzelf wel. Die jongen wordt het toch ooit zat. En inderdaad even goed door laten dringen dat ze de verhalen van de ex maar even voor zichzelf moet houden.Sommige HTML is toegestaan