Spring naar inhoud


Altijd te druk

Beste Beatrijs,

Mijn man en ik lopen al jaren tegen hetzelfde probleem aan. Als wij afspreken om op een bepaalde tijd ergens heen te gaan en dat moment is daar, dan is mijn man altijd nog wel even met een klusje bezig. Nu vind ik dat niet zo erg als er bij die afspraak geen andere mensen betrokken zijn, maar als we met iemand op een bepaalde tijd afgesproken hebben, vind ik dat vervelend. Meestal attendeer ik hem ruim van te voren op onze vertrektijd en natuurlijk antwoordt hij dan dat hij dat weet en dat hij zo klaar is. We hebben er geregeld ruzie over. Ik vind het niet kunnen wat hij doet, hij vindt mij star en ergert zich aan mijn gedram. Hoe komen we hieruit?

Man traineert

Beste Man traineert,

Voor zo ver u dit nog niet gedaan hebt, is het raadzaam om het probleem nog eens met uw man te bespreken op een rustig moment dat hij en u niet samen ergens heen moeten. Vraag hem of hij u een plezier wil doen door op tijd klaar te zijn om te vertrekken. Als hij ja zegt en vervolgens toch weer nee doet, kunt u zonder hem te vertrekken of u kunt aankondigen dat u geen zin meer hebt en thuis blijft. Ook kunt u overwegen om een eerdere vertrektijd aan uw man mee te geven dan de werkelijke, zodat u, als hij altijd een kwartier later klaar is, toch nog op tijd bent. Maar goed, dat zal hij wel in de gaten hebben.

Als u dit probleem al jaren hebt en u krijgt er nog steeds ruzie over, valt eigenlijk niet te verwachten dat daar nog verbetering in komt. Geef het op en waarschuw uw vrienden of met wie u ook afspreekt dat u er niet in zult slagen om op tijd te zijn, dus dat ze er rekening mee moeten houden dat u een kwartier/ half uur te laat zult komen aanzetten. Zeg erbij dat u er alles aan gedaan hebt, maar dat uw man, zoals ze intussen wel zullen weten, slecht vooruit te branden is.

Artikelen in Liefde en relaties.

Gelabeld met , .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Ik heb ook zo'n man GEHAD schrijft

  Hij steelt jouw tijd en de tijd van de mensen met wie je hebt afgesproken.
  Hij is een DIEF.

 2. Merel schrijft

  Mijn ouders zijn hier ook erg goed in. Vooral mijn moeder komt eigenlijk bij afspraken en etentjes standaard te laat. Vooral bij etentjes vind ik dat erg vervelend (andere gasten zijn wel op tijd en zitten dan te wachten, en je hebt vaak een tafel dan ook bij het restaurant gereserveerd).

  Wanneer ik de kans krijg om te reserveren/af te spreken reserveer ik altijd een kwartier tot half uur later dan dat ik met mijn ouders af spreek. In het ergste geval zijn ze tien minuutjes te vroeg. :P

  Hierdoor ben ik ook een beetje streng tegen mijn vriend want hij is ook een slechte vertrekker (altijd nog een klusje of dingetje doen wanneer we bijna vertrekken). Daarbij helpt het wel door het heel duidelijk af te spreken wanneer we moeten gaan.

 3. Jeanine van Rooij schrijft

  Het kan ook andersom. Mijn lief wil graag, altijd en overal op tijd zijn, maar dat houdt in dat we soms (op aandringen van mij) kilometers extra rijden, of straten op en neer lopen om niet veel te vroeg te zijn.
  Een gezegde: Aan hardlopen heeft men niets, men moet op tijd vertrekken, is voor mijn lief wel erg van toepassing.
  Het is me tot nu toe niet gelukt om samen, wat later te vertrekken en dan alsnog, ruim op
  tijd op de afspraak te zijn.
  Ach, er zijn ergere dingen natuurlijk.

  Vanavond hebben we weer een etentje…Sommige HTML is toegestaan