Spring naar inhoud


Alternatief voor trouwring

Beste Beatrijs,

Ik ben op zoek naar een alternatief voor een trouwring. Binnenkort gaan we trouwen (ik voor de tweede keer). Mijn vriend en ik zijn alletwee geen personen die sieraden dragen. Piercings en tattoos zijn ook geen opties. Hebt u nog een ideetje?

Samen zonder ringen

Beste Samen zonder,

Als u nooit enig sieraad draagt, is het lastig iets te verzinnen. U zou kunnen overwegen om twee dezelfde horloges te kopen. Of u kunt zoeken naar een merk parfum dat zowel geschikt is voor mannen als vrouwen (die bestaan wel) en dat jullie dan allebei kunt gebruiken.

Ik weet niet precies waar het u om te doen is, als u vraagt naar een alternatief voor de trouwring. Naast een symbool van verbondenheid betekent een trouwring dat u bezet bent, niet meer voor anderen beschikbaar. Zo’n signaal hoort dan permanent en zichtbaar op het lichaam te zitten ter informatie van de buitenwereld. U kunt wel twee dezelfde T-shirts of windjacks kopen, maar mensen dragen niet elke dag dezelfde kleren. En voor speciale kleren of horloges geldt dat anderen totaal niet in de gaten hebben dat u daarmee bedoelt dat u getrouwd bent. Hetzelfde met parfum, die op de ene huid trouwens toch anders geurt dan op de andere. Als u de wereld wilt laten zien dat u getrouwd bent, valt er niet aan een trouwring te ontkomen. Neem een dunnetje – dat merk je nauwelijks.

Als het u daarentegen alleen te doen is om een persoonlijk symbool (dus zonder openbare signaalfunctie), dat tijdens de huwelijksplechtigheid wordt uitgewisseld, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. U wisselt twee steentjes van hetzelfde soort uit (kiezeltjes of diamanten of iets ertussenin) of twee gedroogde rozen, of twee gekalligrafeerde gedichten, of de tekst van een liedje dat jullie mooi vinden, of twee koffiemokken met jullie namen erop, of twee handdoeken met jullie namen erop. Van die voorwerpen spreekt u af dat ze betekenen dat jullie bij elkaar horen. Niet kwijtraken! Het voordeel van een trouwring is dat ie aan blijft en dus ook niet zo makkelijk verloren raakt.

Artikelen in Liefde en huwelijk, Traditionele etiquette.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan