Spring naar inhoud


Alcoholistische huisgenoot

Beste Beatrijs,

De alcoholist met wie ik al enkele jaren samenwoon heeft het nodig om de volledige aandacht naar zich toe te trekken. Daar wil ik niet meer op ingaan met als gevolg dat de pesterijen bij dronkenschap de spuigaten uitlopen. Zijn verstand is volgens mij al volledig aangetast. Het is een zwaar leven. Ik wil ervan af, maar daar heb ik het recht niet toe omdat we samen een huis hebben, waar ik kost wat kost wil blijven wonen. Hoe reageer ik het best op pesterijen tot justitie hem heeft buitengezet?

Man in de val

Beste Man in de val,

Als u met alle geweld in dat huis wilt blijven wonen, zult u uw (ex-)vriend moeten uitkopen, alcoholist of niet. Is het niet eenvoudiger om samen het huis te verkopen, waarna ieder z’n eigen weg kan gaan? U verwacht dat justitie hem buiten zal zetten – daar ben ik nog niet zo zeker van. Huur de film ‘The War of the Roses’ en aanschouw uw voorland. Verdeel het huis in twee gedemilitariseerde zones. Stel voor keuken en badkamer een rooster met betredingstijden op. Hij zal zich aan geen enkele afspraak houden. Geef de fantasie op dat u als glorieuze winnaar uit deze strijd zult komen bovendrijven. Neem uw verlies en maak u uit de voeten. Procedeer tegen hem met het huis als inzet vanuit een veilig huurappartementje. Als u alleen maar uw geld terug wil, staat u sterk voor de rechter.

Artikelen in Etiquette, Huwelijk en scheiding, Liefde en huwelijk, Verslavingen.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Anoniem schrijft

    Ik stuitte toevallig op uw site, en was een beetje aan het grasduinen (er staat veel interessants op), tot ik op het onderwerp alcoholisme stuitte.
    Ik kon het niet van me afschudden dat ik hier mijn bijdrage aan moest leveren. Alcoholisme heeft vaak depressie/niet lekker in je vel zitten als oorzaak, je drinkt niet alleen omdat je het lekker vindt. Ik ben zelf ex-alcoholist en ex-depressief, waar ik in mei van dit jaar in een keer (in vijf dagen tijd) vanaf geholpen ben via een training bij Essence (www.essence-trainings.com). De training is niet speciaal voor alcoholisten, maar biedt een confrontatie met jezelf en is bedoeld voor iedereen die om wat voor reden dan ook (tijdelijk/permanent) met meer moeite/pijn/verdriet door het leven gaat dan zou moeten. Je kon als je niet tevreden was aan het eind je geld terugvragen, maar niemand uit mijn “klasje” heeft dat gedaan. Het heeft mijn leven gered. Mogelijk kan dit als aanvulling op uw site worden geplaatst.Sommige HTML is toegestaan