Spring naar inhoud


Al te oplettende buurvrouw

Beste Beatrijs,

Anderhalf jaar geleden zijn mijn man en ik, dertigers, verhuisd naar een kindvriendelijke Vinex-wijk. We hebben met veel buren kennisgemaakt, een borrel gehouden en er is een prima contact met iedereen. Probleem is dat onze directe buurvrouw zich nogal bezighoudt met ons dagelijks leven. Het contact met haar is redelijk, maar bij elke buurtborrel, supermarktontmoeting en op straat vindt zij het noodzakelijk om onze dagindeling ter sprake te brengen, als in: ‘Oho de lichten gingen de afgelopen week elke avond al om half 10 uit!’ Inmiddels hebben we een dochtertje gekregen en is er vrijwel geen sprake meer van een normaal dag-nacht-ritme. Ook hier worden wij en eventuele omstanders fijntjes op gewezen. Hoe kunnen wij de buurvrouw duidelijk maken dat we haar koekeloeren erg onplezierig vinden zonder de goede burenrelatie te bederven?

Spionerende buurvrouw

Beste Spionerende buurvrouw,

Lach erom met uw man. Aan dit soort schaamteloos nieuwsgierige/ bemoeizuchtige types valt niet te ontkomen. Elke buurt heeft wel een buurvrouw die niets beters te doen heeft dan in de gaten houden wat iedereen doet en daar met anderen over te kwekken. Niet de moeite waard om tegenin te gaan. Maak een grapje of een ironische opmerking, wanneer ze uw doen en laten aan u terug rapporteert: ‘Goh, fijn dat er iemand is die zo goed oplet in de buurt!’ Of: ‘Hoe laat gingen we eergisteren ook al weer naar bed? Jij weet dat vast wel’. Maak er verder geen punt van. U kunt het type ‘nieuwsgierige buurvrouw/ spin in het web’ beter te vriend houden, want als ze zich tegen u keert, bent u veel verder van huis.

Artikelen in Buren.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. H.Teunissen schrijft

    Beatrijs heeft volkomen gelijk! Beleefd blijven, etc. Ik heb OOK zo iemand naast me wonen, heb hem ”Malle Pietje” gedoopt. In m”n vorige woonplaats (Leerdam) is het NOG veel erger; het wordt niet voor niets ”Lul-dam” genoemd………….

  2. Marieke Willems schrijft

    Hier ook een ‘buurtgek’. Maar naast kriegelige nadelen (altijd tegenkomen, opmerkingen over onze post/vuilniszakken/bloembakken) heeft het ook voordelen. Als er bij ons brand uit breekt belt hij als eerste de brandweer en ik zal niet de kans krijgen om 10 jaar dood in mijn huis te liggen zonder dat iemand het doorheeft. En laatst had hij de fietsband van mijn man geplakt in de algemene fietskelder zonder dat wij wisten dat die überhaupt lek was.Sommige HTML is toegestaan