Spring naar inhoud


Buurvrouw voert katten

Beste Beatrijs,

In mijn buurt lopen veel katten rond. Mijn buurvrouw geeft ze te eten in haar achtertuin. Tot mijn ongenoegen eet mijn kat ook bij haar. Deze zomer ben ik mijn andere kat kwijtgeraakt door vergiftiging. Ik weet niet wie dat gedaan heeft, waarschijnlijk iemand uit de buurt met een hekel aan katten. Graag zou ik mijn kat dan ook zelf genoeg willen voeren, maar dit lukt niet doordat de buurvrouw kattenvoer in de achtertuin neerzet. Ik wil mijn kat niet binnenhouden, omdat ik vind dat een kat naar buiten hoort te kunnen. Hoe kan ik mijn buurvrouw zo ver krijgen dat ze hiermee ophoudt?

Kat eet van twee walletjes

Beste Kat eet van twee walletjes,

Voer een gesprek met de buurvrouw en vraag haar vriendelijk doch dringend of ze alsjeblieft wil ophouden met het voeren van katten die niet van haar zijn. Breng die vergiftigingszaak niet ter sprake. De buurvrouw als kattenliefhebster zal niet schuldig zijn, maar als u het erover gaat hebben, denkt ze misschien dat zij door u wordt verdacht. Geef maar één argument: u wil niet dat uw kat te veel eet. Overgewicht is een groeiend probleem onder huisdieren. Ongeveer een derde van de honden en katten in Nederland is in navolging van de baasjes en vrouwtjes te dik. Vertel uw buurvrouw dat u de voedselinname van uw kat zelf wil bepalen, omdat u wil vermijden dat de kat te dik wordt en daardoor ongezond, zodat u op kosten gejaagd wordt bij de dierenarts. Doe een beroep op haar gezond verstand en vraag haar medewerking om ervoor te zorgen dat uw kat alleen bij u thuis eet.

Artikelen in Buren.

Gelabeld met .


4 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Stephan schrijft

  Als de buurvrouw zo van katten houdt, waarom neemt ze er dan zelf geen?

  Nu lijkt het alsof ze wel de lusten, maar niet de lasten wil dragen.

 2. rieneke schrijft

  Als je buurvrouw in haar tuin kattenvoer wil zetten, is dat haar goed recht.
  Zet je tuin af, zodat je kat veilig naar buiten kan.
  Vergiftigen, aanrijden, overlast geven, overvoeren enz. zijn dan niet meer aan de orde.

 3. Kitty schrijft

  Het is in alle gevallen nooit goed om andere katten te voeren. Er zijn namelijk katten die een speciaal dieet volgen. Dan kun je natuurlijk heel simpel stellen dat men die katten ‘dan maar’ binnenshuis moet houden, maar zo werkt dat natuurlijk niet.

  Zelfs de dierenbescherming en dat soort instanties raden het ten zeerste af om andere dieren te voederen. Dieren zijn namelijk heel sluw: zij houden zichzelf in stand door voortplanting en als er voldoende voedsel is, dan is het hek eigenlijk ook wel van de dam. Nog niet te zwijgen over het feit dat het onnodig bijvoeren van katten (of andere dieren) buiten ook ongedierte als ratten en muizen aantrekt.

 4. Elle schrijft

  Mijn buurvrouw weigert het voeren te staken. Vriendelijk vragen helpt niet. Zij zegt tdat zij in elke stad waar zij woonde de zwerfkatten voerde. In onze wijk zijn geen zwerfkatten maar ze moet ergens naar toe met haar moederliefde en euroshopperbrokken. Soms rookt haar man zelfs een palinkje voor mijn poes B en alle andere furry friends van de buurt. Het eerste wat B ’s ochtends doet is rechtstreeks naar buurvrouw N voor haar maal en is vaak binnen 5 minuten terug waarna zij haar maaginhoud in mijn tuin werpt wat, indien niet op tijd gespot en opgeruimd, weer ongedierte aantrekt en ander katgespuis. Ik zet mijn tuin niet af en moet daarom dealen met het feit dat mijn poes waarschijnlijk nierklachten en diabetes overhoudt aan de misplaatste dierenliefde van de buurvrouw. Ik ben woedend geweest maar je doet er nix aan.Sommige HTML is toegestaan