Spring naar inhoud


Afgescheept met oude bloemen

Beste Beatrijs,

Mijn zus en zwager stuurden mij bloemen voor de sterfdag van mijn man en onze bijna gelijktijdige trouwdag vroeger. Heel lief en attent. Twee dagen later hangen alle gerbera’s slap, en de astroemeria, een heel sterke bloem, heeft vergeeld en slijmerig blad. Er hangt een bruin kaartje aan met lieve woorden voor mij maar geen naam en adres van een bloemist. Ik duik in de vuilnisbak: geen afzender gevonden. Ik kan geen bloemist bellen, ergerlijk – ik weet uit ervaring dat een mooi boeket veel geld kost. Mag ik mijn familie laten weten wat er is gebeurd, zodat zij kunnen reclameren of is het beter hun goede bedoelingen in mijn hart te sluiten en te doen of alles prachtig is? Uiteraard ben ik blij met de geste van mijn familie, maar ik word ook boos op bloemisten die oude bloemen sturen zonder dat ik mijn beklag kan doen.

Een verlept boeket

Beste Een verlept boeket,

In uw plaats zou ik het laten zitten. De bloemist heeft weliswaar slechte kwaliteit geleverd, maar het is een vervelende boodschap om over te brengen aan uw familie. Punt is dat het lastig recht te zetten is. Als iemand zelf gedupeerd is, kan er simpel geklaagd worden, maar dit is een klacht van een begunstigde, die via de gever moet worden ingediend. Dat maakt het ingewikkeld. U zou een foto van de vroegtijdig verlepte bloemen kunnen sturen ter illustratie, maar alsnog zet u uw familie aan het werk met een vervelend klusje. Beter van niet, lijkt me. Het pluspunt is dat uw familie iets aardigs voor u heeft gedaan. Gooi de bloemen in de vuilnisbak en vergeet het.

Artikelen in Broers en zussen, Winkels.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Wil schrijft

    Sorry, maar ik ben het hier niet mee eens.
    Er is helemaal niets op tegen om de afzender op een vriendelijke en beleefde manier er te wijzen dat de bloemist rotzooi heeft geleverd. Het kan best zijn dat deze blunder van de bloemist niet meer is recht te zetten. Neemt niet weg dat de afzender best mag weten dat hij/zij bij een volgende gelegenheid beter een andere bloemist kan kiezen die wel kwaliteit voor zuurverdiend geld wil leveren.

  2. Stella schrijft

    Reageren zou ik dan met enige tijd ertussen doen. Dan is het voor de gever informatie om rekening mee te houden bij een volgende keer en geen commentaar op het geschenk.Sommige HTML is toegestaan