Spring naar inhoud


Zware vrienden

Beste Beatrijs,

Wij hebben hele lieve vrienden met wie we het goed kunnen vinden. Dit stel is betrokken, betrouwbaar en al wat je nog meer van goede vrienden kunt zeggen. Er is één probleem: ze wegen allebei zo’n 125 kilo en we vrezen voor onze meubels. In de woonkamer staan twee stevige stoelen, speciaal voor hen aangeschaft. Maar meestal kiezen ze de bank (een voor ons waardevol oudje) of een andere stoel (een delicaat erfstuk). Omdat hun gewicht een gevoelig onderwerp is, weet ik niet zo goed hoe ik hen het best in de stevige stoelen kan praten zonder ze te kwetsen. Hebt u een pijnloze suggestie?

Kreunende meubels

Beste Kreunende meubels,

Er zijn twee manieren om uw vrienden in de gewenste stoelen te krijgen. De ene is om bank en erfstoeltje onuitnodigend te maken. Dit kan door ze van tevoren vol te leggen met opengeslagen kranten, boeken, tijdschriften, truien en vesten, dvd’s, een borduur- of breiwerkje, een dienblad, een gitaar, enfin met rondslingerende spullen. Als de gasten binnenkomen, zegt u: ‘Let maar niet op de rommel, ga zitten alsjeblieft’ en u wijst hen de twee enige stoelen die meteen beschikbaar zijn. Intussen verwijdert u vliegensvlug de rotzooi en neemt vervolgens zelf plaats op de bank of het fragiele stoeltje.

De andere manier is om de gasten bij binnenkomst voortvarend naar de stevige stoelen te dirigeren, terwijl u zegt: ‘Ga, alsjeblieft daar zitten, dit zijn de comfortabelste stoelen.’

Artikelen in Visite, Vrienden en kennissen.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan