Spring naar inhoud


Zittend hand schudden?

Beste Beatrijs,

In mijn beroep heb ik (man, 63 jaar) veel vergaderd en ik doe dat als vrijwilliger nog steeds. Nu heb ik geleerd om te gaan staan, als iemand je een hand komt geven. Maar meestal blijft men zitten en als ik (als enige) ga staan, zegt degene die binnenkomt: ‘Blijf toch zitten’. Datzelfde maak ik ook vaak mee in mijn familiekring, waar ik me voorover moet buigen om een hand te geven aan (vaak jonge) mensen die achterovergeleund op de bank hangen. Ben ik nou overdreven netjes? Zelf voel ik het als onbeleefd om te blijven zitten als iemand me de hand komt schudden. U kunt me vast uit de droom helpen.

Als enige rechtop

Beste Als enige,

U hebt volkomen gelijk. Als iemand een hand komt geven, moet de zittende persoon gaan staan, behalve als deze superoud of invalide is. Ga door met het goede voorbeeld geven!

Artikelen in Aanspreken en begroeten.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan