Spring naar inhoud


Wil geen weekendje weg met collega’s

Beste Beatrijs,

Ik werk al een aantal jaren met veel plezier in mijn huidige baan, tweeënhalve dag per week, in de andere helft studeer ik. Ik heb leuke collega’s, een goed salaris en een sympathieke, sociale bazin. Dat sociale heeft ook z’n nadelen: twee à drie keer per jaar organiseert zij activiteiten voor alle collega’s om het team te versterken en elkaar beter te leren kennen. Ik vind dat een beetje tijdverspilling (één keer per jaar lijkt me voldoende), maar goed. Nu heeft zij het plan ontvouwd om begin volgend jaar met alle collega’s een weekendje weg te gaan. Omdat ik maar halve dagen werk, zie ik daar tegen op. Ik vind mijn collega’s erg aardig, maar ik heb er geen behoefte aan in mijn vrije tijd intensief met hen om te gaan. Hoe vertel ik mijn chef dat ik totaal geen zin heb om mee te doen – bij voorkeur zonder mijn baan in gevaar te brengen?

Verplicht sociaal

Beste Verplicht,

Een werkgever hoort geen weekends of vakantiedagen van de werknemers te claimen. Of die werknemers een volledig dienstverband hebben of in deeltijd werken maakt geen verschil. Team building activiteiten vinden onder werktijd plaats, met hooguit een uitloop naar de avond in de vorm van een gezamenlijk etentje of een borrel. Een heel weekend gaat te ver. Bespreek het met uw collega’s. Waarschijnlijk loopt niemand over van enthousiasme. Ten slotte brengen de meeste mensen hun vrije tijd liever door met hun familie of vrienden dan met hun collega’s. Laat vervolgens een afgevaardigde het bespreken met de chef en zeggen dat het personeel het niet zo’n goed idee vindt. Als iedereen het wél fantastisch vindt, en u dus alleen staat, moet u uw bedenkingen met de chef bespreken. U zult toch niet worden ontslagen om het geven van uw mening? Zo extreem is uw standpunt trouwens niet. Als uw chef zo sympathiek is, zal ze toch ten minste rustig naar u luisteren? Wie weet ziet ze zelfs wel de redelijkheid in van uw bezwaren.

Artikelen in Collega's.

Gelabeld met , .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan