Spring naar inhoud


Wil geen hennenfeest

Beste Beatrijs,

Binnenkort ga ik (vrouw van 27) trouwen met mijn geliefde. We zijn druk bezig met de organisatie van onze bruiloft, die een traditioneel karakter zal hebben, omdat wij en onze families hechten aan een formele aanpak. Via via heb ik gehoord dat mijn bruidsmeisjes als tegenhanger een enorm wild hennenfeest gaan organiseren. Inclusief strippers, liters drank, bellyshots en dat allemaal in een nachtclub op de Amsterdamse wallen. Mijn bruidsmeisjes zijn echte feestbeesten maar ik ben een grijze muis. Dit feest druist tegen mijn persoonlijkheid in en ik voel me hier uiterst oncomfortabel bij. Het feest had eigenlijk geheim moeten blijven maar bij toeval hoorde ik over de geplande activiteiten. Hoe maak ik duidelijk dat ik zo’n feest absoluut niet wil, terwijl ik eigenlijk niet eens van het bestaan af had mogen weten?

Niets voor mij

Beste Niets voor mij,

Het kan niet anders of in de groep bruidsmeisjes bevindt zich een persoon (uw beste vriendin? een zus misschien?) met wie u het meest vertrouwd bent en met wie u oprecht van gedachten kunt wisselen. Wend u tot die persoon en spreek uw veto uit. Waarschuw haar dat er geen sprake van kan zijn dat u in de aanloop naar uw huwelijk naar allerlei scabreuze activiteiten meegesleept wordt op groezelige locaties, zoals stripclubs en drankholen, omdat de gedachte alleen al u bij voorbaat misselijk maakt.

Er is geen reden voor extra festiviteiten buiten het huwelijksfeest zelf.

Ontmoedig het hele idee van ‘hennenfeest’. Leg uit dat u geen behoefte hebt aan ordinair vertoon, dat u niet ontvoerd wilt worden, en dat u overigens ook geen heil ziet in een middagje braaf punniken met de meiden, gevolgd door een high tea. Er is geen reden voor extra festiviteiten buiten het huwelijksfeest zelf. Bovendien zou u zich schamen om de bruidsmeisjes op nog meer kosten te jagen dan wat er toch al  komt kijken bij een traditionele bruiloft. Uw beste vriendin of zus moet hiervan overtuigd kunnen worden. Zij kent u toch langer dan vandaag? Zij weet toch wel waar u wel en niet aardigheid in hebt? Als u er niet gerust op bent dat uw contactpersoon een en ander zal afblazen, kunt u voor alle zekerheid een rondzendmail sturen naar alle bruidsmeisjes met de onderwerpregel ‘hennenfeest’ en de boodschap ‘Alsjeblieft! Niet doen! Ik wil het niet!’

Artikelen in Bruiloft.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan