Spring naar inhoud


Geen zin in dress code

Beste Beatrijs,

Mijn vrouw en ik zijn uitgenodigd op het huwelijksfeest van een collega van mijn werk. Op de uitnodiging voor het feest staat als dresscode: Black Tie. Ik bezit geen smoking en mijn vrouw heeft geen avondjurk. Dit zou betekenen dat we kosten moeten maken om iets te huren of aan te schaffen. Daarnaast zijn we beide niet zo happig op dresscodes. We vinden simpelweg dat je netjes gekleed hoort te gaan naar een huwelijksfeest en je je lekker moet voelen in de kleding die je draagt zonder al die poespas. Moet je als gast te allen tijde aan de gevraagde dresscode voldoen?

Liever geen Black Tie

Beste Liever geen Black Tie,

U kunt zonder probleem verstek laten gaan op het huwelijk van een collega.

Wie ter plaatse niet uit de toon wil vallen, zal zich moeten houden aan de voorgeschreven dresscode. Kennelijk stelt het bruidspaar prijs op avondkleding en ga er maar van uit dat ze zullen krijgen wat ze vragen. Als u geen zin hebt om kleding aan te schaffen of te huren waarin u zich opgeprikt voelt, kunt u beleefd afzeggen met de mededeling dat u helaas andere verplichtingen hebt op die avond. U kunt zonder probleem verstek laten gaan op het huwelijk van een collega. Dit is geen gelegenheid waar u node gemist zult worden.

Artikelen in Bruiloft, Traditionele etiquette.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Chayenne schrijft

  Prima advies van Beatrijs om thuis te blijven. Ik ben ook allergisch voor dresscodes en heb dit alleen over voor hele dierbaren. Verder bedank ik.

  Ik vind het niet meer dan normaal om extra verzorgd gekleed met leuk make upje e.d naar een feest te gaan. Jeans en afgetrapte schoenen, dat zou niet in me opkomen. Heb ik het gevoel dat mijn outfit zwaarder weegt dan mijn aanwezigheid, dan bedank ik en ik mis er niks aan.

  De sfeer van eenheid die een dresscode op een gelegenheid moet kweken zegt me ook al niets en net als de inzender wens ik niet op kosten gejaagd te worden. En laten al mijn kennissen nu net zo boertig zijn als ik zodat er geen galajurk in hun kast voor me te leen hangt :)) Trouwens, wellicht draag ik net de verkeerde teint blouse en ik wil niemand in verlegenheid brengen hoor… :p

  Dresscodes doen het goed bij bijvoorbeeld de fanfare, daar werkt het ook maar voor feestjes vind ik het oubollig en pietlullig.

 2. E. van Lierop schrijft

  Lang geleden had ik dit aan de orde. Een jongere collega van mijn ex (toen nog man) gaf ook een dresscode op. We wisten dat beide families helemaal chique de friemel waren, maar wilden naar de bruiloft omdat mijn ex op die collega gesteld was. Enfin, mijn ex huurde een smoking of iets dergelijks, en ik kocht een avondjurk. Tijdens het feest bleek dat oudere familieleden en wij bijna de enigen waren die zich aan de code gehouden waren. De (studie-)vrienden van het bruidspaar hadden hun normale feestkloffie aan. En die jurk heb ik maar één keer gedragen.Sommige HTML is toegestaan