Spring naar inhoud


Gevoelens peilen

Beste Beatrijs,

Al een paar jaar ben ik (man van 28) bevriend met een vrouw van 25. We komen bij elkaar op bezoek en kunnen uren lang met elkaar praten over de meest uiteenlopende dingen. Er zijn dagen dat ze me overstelpt met sms’jes, me opbelt om zomaar wat te kletsen en dan weer hoor ik niets van haar. Als ik bij haar op bezoek ben, vliegt de tijd en ga ik vaak pas diep in de nacht weer naar huis. Volgens mij laat ik voldoende blijken dat ik haar meer dan alleen maar leuk vind, maar ik ontvang daar geen respons op terug. Ik begrijp haar houding niet. Kan het echt zo zijn dat zij niets meer in mij ziet dan zomaar een vriend?

Haring of kuit

Beste Haring of kuit,

Schrijf een liefdesbrief of -sms, koop rode rozen of een maaltje oesters.

U hebt een oogje op deze vriendin, maar u weet niet hoe zij erover denkt. Welaan, houd op met handenwringend afwachten, werp die passiviteit die als een loden rugzak op uw schouders drukt af, en doe iets! Neem het een of andere initiatief. Schrijf een liefdesbrief of -sms, koop rode rozen of een maaltje oesters. Als u dat allemaal te overdreven vindt, manoeuvreer u dan de volgende keer dat u op bezoek bent naast haar op de sofa en probeer eens een innige omhelzing uitlopend in een hartstochtelijke zoen. Misschien hebt u geluk en gaat zij er helemaal in mee. Misschien ook deinst zij vol afschuw achteruit onder het prevelen van de bezweringsformule ‘Laten we het alsjeblieft gezellig houden, Herbert!’ Hoe het ook uitpakt, na deze actie uwerzijds weet u precies waar u aan toe bent.

Artikelen in Liefde en relaties.

Gelabeld met .


4 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Dicky schrijft

  Heel simpel. Zij is verliefd op jou en als vrouw is ze toch echt te trots om het intiatief te nemen. Verder laat ze het aan jou over.
  Dus hupakee, aan de slag meneer, wat Beatrijs zegt.

 2. Lydia schrijft

  “Kan het echt zo zijn dat zij niets meer in mij ziet dan zomaar een vriend?”
  Het klinkt bijna alsof de briefschrijver niet kan geloven dat dit inderdaad het geval is. Als hij echt zo bijzonder was dat het haast onmogelijk was enkel platonische gevoelens te koesteren, had hij haar al lang mee uit gevraagd.

 3. Patrick schrijft

  Met kletsen en tijd investeren laat je helemaal niet merken dat je geïnteresseerd bent. Dat doe je met complimentjes en door haar aan te raken. Dat heeft hij waarschijnlijk niet gedaan waardoor ze hem als een soort mannelijke vriendin ziet. Met wie je kletst en tijd doorbrengt.

 4. Richard schrijft

  Gewoon mee uitvragen. Met wat leuke activiteiten komt iedereen los, met een beetje alcohol worden wer allemaal ‘eerlijck ende spontaen’. Weet je meteen waar je aan toe bent.Sommige HTML is toegestaan