Spring naar inhoud


Wat voor jubileumcadeau?

Beste Beatrijs,

Mijn opa en oma waren afgelopen zomer 60 jaar getrouwd. Als cadeau wilden wij (mijn ouders, mijn zus en ik) hen luxe mee uit eten nemen. Daarna hoorden we dat ze later in het jaar zelf een groot etentje hadden gepland met de hele familie (18 familieleden inclusief kleinkinderen en aanhang). Nu kon het eerste cadeau-etentje niet doorgaan vanwege de gezondheid van mijn opa. Mijn ouders, zus en ik zijn daarom op de geplande datum bij hen langs gegaan, taart en een cadeau gegeven. Het door henzelf geplande etentje gaat nu wel door. Ik vraag me af: wat doe ik met een cadeau? Moet ik voor dezelfde gelegenheid nog een cadeau geven? Telt het als een nieuwe gelegenheid nu ze het feestelijk vieren?

Weer een cadeau?

Beste Weer een cadeau,

Het zestigjarig huwelijksjubileum van uw grootouders is zeker geen gelegenheid, die van elke gast afzonderlijk een cadeau vereist. Als er al een cadeau gewenst is, dan zou het een gemeenschappelijk cadeau moeten zijn van de hele familie. Overleg met de familie wat dat zou kunnen zijn. Het is moeilijk, want op die leeftijd hebben mensen doorgaans geen behoefte meer aan materiële zaken. Ze zijn al van alles voorzien. Daarom geven familieleden bij zo’n gelegenheid vaak een immaterieel cadeau: iemand schrijft bijvoorbeeld een liedtekst over opa en oma op een bestaande melodie en dat wordt met een groepje gezongen. Of er wordt een boekje gemaakt, waarin elk familielid een speciale herinnering aan opa en oma of een grappige anekdote heeft opgeschreven met een foto erbij. Of een videofilmpje van die strekking. Met iets persoonlijks zal het jubilerend echtpaar veel blijer zijn dan met een wijnassortiment of een nieuwe schemerlamp.

Artikelen in Cadeaus, Familie, Huwelijksjubileum.


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Heni schrijft

    Een foto van de hele familie zal ongetwijfeld zeer gewaardeerd worden. Een uitgelezen kans omdat iedereen samen komt voor het diner. Het is niet erg dat die foto op een later moment gegeven wordt, daar kunnen ze fijn naar uitkijken.

  2. Annabel schrijft

    Mijn schoonouders werden allebei 80 in 2019 en wonen al 50 jaar in Midden-Nederland. Ons cadeau was met kinderen en kleinkinderen een dag doorbrengen in Drenthe, waar mijn schoonvader is geboren en opgegroeid, en waar ze ook samen mooie herinneringen hadden opgebouwd. Het was een schitterende zomerdag. We hebben de plekjes uit zijn jeugd bezocht, gepicknickt (zelf van alles meegenomen), een boottocht gemaakt en ’s avonds uit eten. Veel foto’s gemaakt die dag en daar een boekje van gemaakt voor hen. Ze hebben enorm genoten van de hele dag hun kinderen en kleinkinderen om zich heen, vertelden honderd uit over vroeger en we hadden ze geen groter plezier kunnen doen.
    Een volgende gelegenheid (als zij en wij het mogen beleven) zouden we iets soortgelijks kunnen doen op de geboortegrond van mijn schoonmoeder (Friesland).Sommige HTML is toegestaan