Spring naar inhoud


Cadeaukosten verdelen

Beste Beatrijs,

Binnenkort zijn onze ouders 60 jaar getrouwd en zij willen dit groots vieren. Samen met mijn broer en zus, alsmede schoonzus en zwager, willen wij een duur cadeau aan hen geven. Ik heb geen partner. Er is nu onenigheid ontstaan over de verdeling van de kosten van het cadeau. Moeten wij deze kosten verdelen over vijf, zoals ik heb voorgesteld, of over drie (uitsluitend de kinderen)?

Kostenverdeling

Beste Kostenverdeling,

Het hangt van het cadeau af. Gaat het om een gemeenschappelijke activiteit of ervaring, zoals een etentje, een weekendje weg, theater- of pretparkbezoek, waar de rest van de familie ook aan deelneemt, raad ik u aan het bedrag door vijf te delen. Als het cadeau alleen voor de ouders zelf bestemd is (een breedbeeld televisiescherm, nieuwe vloerbedekking, een reisje langs de Rijn) kunt u het beter door drieën delen: van de drie kinderen voor de ouders. Mogelijk wordt het dan te duur voor u. In dat geval moet u met uw broer en zus bespreken of uw ouders (tachtigers) wel zo’n duur cadeau nodig hebben. Kan het niet wat minder? Mensen van die leeftijd zijn doorgaans voorzien van al het materiële en vaak ook uitgekeken op het consumptieve. Stel dan aan uw broer en zus voor om iets goedkopers als cadeau te verzinnen, omdat dit plan uw budget te boven gaat.

Artikelen in Cadeaus, Huwelijksjubileum, Ouders en volwassen kinderen, Schoonfamilie.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Ton schrijft

    Ik ben zelf ook een van de vier kinderen en heb als enige geen partner. Ik ben het eens met Beatrijs dat de brievenschrijver niet hoeft te betalen voor de partners van zijn/haar broer en zus, dus als het een gezamenlijke activiteit betreft. Het bedrag van een cadeau aan de ouders zou ik inderdaad door drie delen, om het simpele feit dat de broer en zus waarschijnlijk ook schoonfamilie hebben en daaraan ook cadeautjes geven.

  2. Ally schrijft

    Het lijkt mij het meest fair om de cadeaukosten door drie te delen. Uw schoonzus en zwager dragen waarschijnlijk de kosten van cadeaus voor hun eigen ouders en familieleden. En bovendien zullen de kinderen (u dus) later erven van uw ouders, en niet de schoondochter en schoonzoon.Sommige HTML is toegestaan