Spring naar inhoud


Koperen-huwelijksfeestje

Beste Beatrijs,

Binnenkort zijn wij twaalf en een half jaar getrouwd. We hebben zin in een klein feestje. We willen onze twee getuigen met hun partners uitnodigen voor een etentje in een restaurant. Het lijkt mij handig om op de uitnodiging te zetten dat we als cadeau hun aanwezigheid willen en verder niks want we hebben alles al. Mijn man leek het raar om cadeaus ter sprake te brengen, omdat hij zich afvroeg of het überhaupt een gelegenheid is waar cadeaus worden gegeven. Niemand viert dit feest in onze omgeving nog. Behalve wij dan! Hoe zit dit?

Koperen jubileum

Beste Koperen jubileum,

De beste manier om cadeaus buiten de deur te houden is door gasten uit te nodigen zonder de aanleiding voor het etentje erbij te vermelden. Dan belt u op of u schrijft een mailtje om ze uit te nodigen in restaurant X op een bepaalde datum en daar laat u het verder bij.

Wanneer het eenmaal zo ver is en iedereen zit rond de dis geschaard, kan uw man of u het heuglijke feit memoreren en het glas erop heffen. Het etentje krijgt dan bij verrassing een extra cachet. Uw man heeft gelijk dat een twaalf en half jaar huwelijksjubileum geen gelegenheid is voor cadeaus en dat hierop zinspelen door een mededeling ‘geen cadeaus’ ook een beetje raar is. Mensen gaan zich afvragen of ze dan misschien niet toch een toespraakje moeten houden of zich een andere inspanning moeten getroosten. Door geen aandacht te vestigen op de aanleiding voor de bijeenkomst wordt al het speciale waar gasten zich wellicht toe geroepen voelen effectief vermeden. Het wordt dan een gezellig etentje met alleen een extra toost. Precies wat de bedoeling is.

Artikelen in Cadeaus, Huwelijksjubileum.


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Patrick schrijft

    Helaas lees ik dit advies nu pas. Op onze koperen bruiloft (ook een etentje met de getuigen) hebben we nadrukkelijk gemeld dat cadeaus niet nodig waren. Uiteraard komen gasten niet met lege handen en we verwachtten daarom een flesje omfietswijn. Tot onze verbazing en lichte ontzetting, kregen we best dure cadeaus.

    Ik vraag me trouwens af of er geen belletje gaat rinkelen bij de getuigen als ze de datum zien. Een van onze getuigen stuurt elk jaar een kaartje op onze huwelijksdag, dus die had het vast doorgehad.Sommige HTML is toegestaan