Spring naar inhoud


Uitnodiging afslaan

Beste Beatrijs,

Mijn man en ik zijn uitgenodigd voor een feest van vrienden die 25 jaar getrouwd zijn. Op die datum had ik al een etentje bij mij thuis gepland met vijf vriendinnen. Ik heb veel meer zin in mijn eigen etentje dan in die 25-jarige bruiloft. Het gaat om oude vrienden van mijn man. Een avondje met hen samen is best uit te houden, soms zelfs wel gezellig, maar ik kijk er nooit naar uit. Eigenlijk hebben zij mij niets te vertellen en ik hun omgekeerd ook niet, vrees ik.

Mijn man vindt dat ik de morele plicht heb naar het jubileumfeest te gaan, omdat dit een eenmalige gelegenheid is. Bovendien ziet hij op tegen vragen van de andere gasten waarom ik er niet ben. Ik denk dat niemand mij zal missen, behalve dan mijn man, en ik vind het niet leuk om het etentje bij mij thuis te verzetten. Het is altijd lastig een datum te vinden waarop we alle zes (mijn vriendinnen en ik) kunnen.

Geen zin in jubileum

Beste Geen zin in jubileum,

U hebt een etentje met vijf vriendinnen bij u thuis gepland op een bepaalde datum. Houdt dat in dat uw man niet mee zou eten? Het lijkt een beetje vreemde constructie om vijf vriendinnen uit te nodigen zonder partners, terwijl uw man wel meedoet met de gezelligheid. Enfin, of uw man nu wel of niet aanwezig zou zijn bij uw etentje, nu er een andere uitnodiging overheen is gekomen (van het 25-jarig huwelijk van uw vrienden), kan hij die natuurlijk goed aangrijpen om daarheen te gaan.

Dat zou betekenen dat uw wegen zich scheiden voor die avond. U blijft thuis met uw etentje, uw man gaat naar het feestje van zijn vrienden. Daar is geen enkel bezwaar tegen. Echtparen splitsen zich wel vaker voor een avondje, omdat dat niet anders kan. Het jubilerende stel moet van tevoren worden gebeld met een toezegging van uw man en een afzegging van u wegens andere verplichtingen. Hetzelfde kan uw man ter plekke zeggen, als anderen vragen waar u bent: ‘Miranda is er helaas niet bij, want zij had een eerdere afspraak, waar ze niet onderuit kon.’

Artikelen in Huwelijksjubileum.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Leiden81 schrijft

    Ik zou zelfs ietsje verder gaan. Het is niet correct mensen die al uitgenodigd zijn af te bellen voor een andere uitnodiging die later komt. Of het moet een begrafenis oid zijn maar dat is niet echt een uitnodiging.

    Ik heb altijd begrepen dat het niet juist is om uitnodigingen tegen elkaar af te wegen. U heeft een verplichting en daar dient u zich aan te houden. En dat dat nu precies goed uitkomt is alleen maar ideaal.Sommige HTML is toegestaan