Spring naar inhoud


Vriendin staat op verjaardagsviering

Beste Beatrijs,

Dit jaar heb ik besloten om mijn verjaardag te vieren door uit eten te gaan met man en kinderen. Een goede vriendin stelde voor om mijn verjaardag te vieren op de dag zelf door mij te trakteren op een taartje in een lunchroom. Ik ben dan gewoon aan het werk en heb haar hartelijk bedankt en gezegd dat ik dat liever een andere keer deed. Ook met haar volgende voorstel (samen naar de film) bleef zij vasthouden aan ‘samen jouw verjaardag vieren’. Ik vind het lief dat ze mij wil trakteren, maar ik vind dat ik zelf mag bepalen of en hoe ik mijn verjaardag vier. Het stoort mij enigszins dat ze mijn verjaardag wil regelen, aan de andere kant vind ik mezelf een muggenzifter. Wat vindt u? En zal ik er wat van zeggen?

Geen taart, geen film

Beste Geen taart, geen film,

U mag uw verjaardag vieren zoals u zelf goed dunkt. Of er helemaal geen aandacht aan besteden, dat kan ook. Als uw vriendin u uitnodigt voor een lunchroombezoek of de film, is dat een aardig gebaar van haar en geen kaapactie. De koppeling die zij legt met uw verjaardag is overbodig, maar niet de moeite waard om er een punt van te maken. Uw vriendin kan op elk willekeurig tijdstip door het jaar heen tegen u zeggen: ‘Ga je mee naar de film/ lunchroom? Ik trakteer!’ Dan zou u ook niet tegenspartelen, dus waarom wel met uw verjaardag als aanleiding?

Artikelen in Verjaardag.


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan