Spring naar inhoud


Vriendin slaapt onrustig

Beste Beatrijs,

Overdag is mijn vriendin de lieftallige voorkomendheid zelve, maar ’s nachts keert en woelt en wentelt zij zich in haar slaap, alsof zij door demonen wordt bezocht. Nee, praten of schreeuwen doet zij niet. Het zijn ook geen nachtmerries over ingetoomde razernij. Ze siddert onverklaarbaar, molenwiekt met armen en benen, slaat plotseling in Mahleriaanse bekkenslag op de dekens of schopt even onschuldig als diepslapend mij het bed uit.

’s Ochtends kijkt ze me schaapachtig aan. “Heb ik het weer gedaan?” “Ach, tegen vieren kreeg ik een onverdiende klap op m’n jukbeen.”

Wat te doen? Hoe moet ik die nachtelijke sidderaal die zich overdag zo sierlijk beweegt, zien te beteugelen? Ik kan haar toch moeilijk knevelen, terwijl zij haar onwetende meisjesslaap slaapt?

Kop van Jut

Beste Kop van Jut,

Sommige mensen slaapwandelen, anderen snurken, weer anderen houden bokswedstrijden in hun slaap. Doorgaans is hier niet veel tegen te doen. Medicamenten hebben ook zo hun nadelen. Is uw bed wel breed genoeg? Veel tweepersoonsbedden zijn te smal. Als een kind al een bed van 90 centimeter breedte beslaapt, hebben twee volwassenen zeker 1 meter 80 nodig. Beknibbel nooit op de breedte van het bed. Als daar geen uitbreidingspotentieel meer in zit, moet u een veilig heenkomen zoeken en elders in het huis een slag- en stootvrije slaapplaats inrichten.

Artikelen in Liefde en relaties.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan