Spring naar inhoud


Vriendin mailt niet terug

Beste Beatrijs,

Mijn beste vriendin van vroeger en ik kregen na lange tijd weer contact met elkaar. Ik stelde haar voor met elkaar te mailen (we wonen ver van elkaar vandaan) en zij was daar zeer enthousiast over. Kort daarop schreef ik haar een lange e-mail en zij antwoordde even niet zoveel tijd te hebben, maar ‘in de herfstvakantie mail ik’. Maar in die herfstvakantie hoorde ik niets van haar en daarna ook niet. Dus stuurde ik haar opnieuw een berichtje, met de vraag of ze even wilde laten weten of mijn laatste mailtje was aangekomen.

Ze mailde me terug dat ik zeer dwingend en claimend op haar over kwam en ik moest niet menen naar haar wel en wee een visje uit te gooien, want daar trapte zij niet in. Ik was verbijsterd. Op dat moment heb ik nogal boos teruggemaild, waar ik achteraf spijt van heb. Ook dat heb ik haar nog eens per gewone brief laten weten. Ik heb totaal geen reactie meer gekregen. Mijn probleem is: hoewel ik geen vriendschap meer wil, zou ik toch de zaak willen uitpraten. Maar vanwege haar beschuldiging dat ik dwingend en claimend zou zijn, heb ik niet veel zin wéér degene te zijn, die contact zoekt. Dus eigenlijk heeft zij mij met die beschuldiging het zwijgen opgelegd. Wat zou u mij aanraden?

Afgepoeierd

Beste Afgepoeierd,

U hebt op dit moment alles gedaan wat mogelijk is om contact met uw oude vriendin te krijgen, behalve bij haar huis in hinderlaag gaan liggen tot ze zich vertoont en op die manier een gesprek afdwingen – en die optie zou ik u zeker afraden.

U bent elkaar weer tegengekomen na lange tijd, u stelde voor het contact voort te zetten door middel van e-mail. Zij reageerde enthousiast, maar waarschijnlijk hebt u enthousiasme gehoord, waar dat niet aanwezig was. Op uw mailtje antwoordde ze ‘dat ze even niet zoveel tijd had’. Geen tijd betekent geen prioriteit. Het is algemeen aanvaarde codetaal voor desinteresse. Later verweet zij u dwingend claimgedrag. U werd boos, u hebt zich per gewone brief daarvoor verontschuldigd, en kreeg alweer geen reactie.

Het is vervelend voor u, maar ze wil niets meer met u, en ze wil ook niet uitleggen waarom niet. Tenzij u zich als stalker ontpopt (en dat moet u echt niet doen) zit er niets anders op dan u hier bij neer te leggen. Op sociaal gebied heeft degene die iets níét wil, voorrang boven degene die iets wél wil.

Artikelen in Internet en e-mail, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan