Spring naar inhoud


Vriendin claimt Sinterklaasavond

Beste Beatrijs,

Mijn beste vriendin stuurde een paar weken geleden een rondzendmailtje met het verzoek om zaterdag 5 december vrij te houden, omdat ze dan een feest geeft voor haar 50ste verjaardag die een paar dagen eerder valt. Het is dan Sinterklaasavond en dat vier ik met mijn man en drie kinderen. Ik heb haar gevraagd of ze niet naar een andere dag kon uitwijken, maar dat wilde ze niet, omdat in haar omgeving niemand aan Sinterklaas deed (volgens haar). Vorige week was ik zelf jarig en ik heb niets van haar gehoord. Normaal belt ze altijd. Ik vermoed dat ze boos is. Ik vind onze Sinterklaastraditie belangrijk, maar ik kan naar mijn gevoel ook niet wegblijven van haar 50ste verjaardag. Hoe kan ik dit oplossen?

Sara of Sinterklaas?

Beste Sara of Sinterklaas,

Iemand die haar verjaardag viert op Sinterklaasavond moet rekening houden met een teleurstellende opkomst van gasten. U hebt uw vriendin gewaarschuwd, maar ze houdt vast aan haar plan. Niets aan te doen. Zij kan niet verwachten dat u uw gezinstraditie opgeeft voor haar feestje. Het is hoe dan ook raar en buiten de orde om boos te zijn als iemand niet kan op een eenzijdig gefixeerde datum. Vrienden dicteren elkaars sociale agenda niet, maar zoeken gemeenschappelijke grond. Als uw vriendin niet de moeite neemt om u met uw verjaardag te feliciteren uit woede over uw toekomstige afwezigheid op haar eigen verjaardag, betoont zij zich een dwingeland. Reden te meer om zonder enig schuldgevoel Sinterklaas in de huiselijke kring te vieren.

Artikelen in Feestdagen, Verjaardag, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


3 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

 1. Marike schrijft

  Beste Sara of Sinterklaas,

  Lekker Sinterklaas vieren! Iedereen weet dat 5 december pakjesavond is. Ook al vier je het zelf niet meer, het kan je niet ontgaan.

  Als je dan willens en wetens je verjaardag op die avond wil vieren, ben je gewoon eigenwijs. Als je het iemand kwalijk neemt die wel kinderen heeft dat die Sinterklaas viert, ben je gewoon geen goede vriendin.

  Fijne Sinterklaas!

 2. Lotte schrijft

  Geniet lekker van de sinterklaasavond! Een vriendin die geen oog heeft voor en niet weet wat er onder ‘vrienden’ leeft vind ik niet erg betrokken!

  Groetjes, Lotte

 3. op 5 december jarig.. schrijft

  En hoe ga je er mee om als 5 december daad werkelijk je verjaardag is? Het weekend er voor en erna wordt ook als onwenselijk beschouwd omdat men dan ook Sinterklaas wil vieren. Vrienden en kennissen vinden dat ik het maar een maand later moet vieren omdat zij te druk zijn met de feestdagen in december. Het resultaat is dat ik onderhand een hekel aan mijn verjaardag én aan Sinterklaas heb.
  Ik vind het erg jammer, zeker omdat het nooit mijn bedoeling is om beslag op de hele avond te leggen. Een high tea vind ik ook gezellig, en in mijn ogen is er dan genoeg gelegenheid voor de gasten om daarna met familie te dineren en Sinterklaas te vieren.Sommige HTML is toegestaan