Spring naar inhoud


Ouders willen geen lesbo

Beste Beatrijs,

Zeven jaar geleden zijn mijn ex-man en ik gescheiden. Onze kinderen zijn volwassen. Zowel mijn ex als ik hebben een andere partner gevonden tot volle tevredenheid. Mijn ouders zijn niet gecharmeerd van mijn huidige partner (vrouw) en zij is dan ook niet welkom op verjaardagen en feestjes. Dat vind ik pijnlijk, maar het zijn mijn ouders en ik wil het contact behouden. Wie schetst mijn verbazing toen mijn ex en zijn vriendin een half jaar geleden hun opwachting maakten bij mijn moeders verjaardag en door haar werden onthaald als oude vrienden. Enige maanden later op vaders verjaardag van hetzelfde laken een pak. Mijn ouders mogen in hun huis ontvangen wie ze willen, maar toch voel ik me hierdoor gekwetst. Kan ik hiertegen protesteren of moet ik me erbij neerleggen?

Ouders kiezen voor ex

Beste Ouders kiezen voor ex,

Dit is een absurde situatie die u niet mag laten voortduren. Als uw ouders uw vriendin nog nooit hebben gezien, kunt u overwegen om een kennismaking te forceren door op een zondagmiddag samen onverwachts bij uw ouders aan te bellen voor een kopje thee. Ze moeten van zeer botte huize komen, willen ze ijskoud weigeren om u en uw vriendin binnen te laten als u in levende lijve voor de deur staat. Er is een gerede kans dat u zonder kleerscheuren een uurtje met hen over koetjes en kalfjes kunt converseren. Wanneer deze ontmoeting eenmaal heeft plaatsgevonden zonder dat iemand in katzwijm is gevallen, is er vervolgens geen reden meer voor uw ouders om niets met uw vriendin van doen te willen.

Als uw ouders uw vriendin in het verleden wél eens hebben gezien, zou het onverwachts-aanbellen-scenario kunnen leiden tot een onverkwikkelijke scène bij de voordeur. Die moet zeker worden vermeden en in dat geval is het beter om zonder uw vriendin een hartig woordje met uw ouders te spreken. U vraagt belet en u vertelt uw ouders onomwonden dat u hun ontkenning van uw partner niet langer kunt verdragen. Hele volksstammen onder wie diverse steunpilaren van de maatschappij houden er gelijkslachtige partners op na. Tal van lesprogramma’s worden op scholen gewijd aan de eer en deugd van de homoseksualiteit. Het homohuwelijk ligt wettelijk verankerd. Het wordt tijd dat uw ouders zich ook eens over hun angst en walging heenzetten. Gaat deze zee uw ouders te hoog en tonen zij zich niet bereid om elementaire beleefdheid in acht te nemen tegenover u en uw partner, dan gaat u simpelweg niet langer bij hen op bezoek. Dat moet uw boodschap zijn.

Dat uw ouders uw ex plus partner wél aan hun borst koesteren kunt u ook nog met hen bespreken als iets wat u dwarszit, maar eigenlijk is dat een bijkomstigheid. Het gaat om acceptatie van uw partner, en als dat eenmaal is geregeld, is het punt van de ex en zijn nieuwe vrouw niet zo belangrijk meer.

Artikelen in Liefde en relaties, Ouders en volwassen kinderen.

Gelabeld met .


1 reactie

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Cathy schrijft

    Dit is werkelijk een afgrijselijke situatie. Uw ouders vinden dus klaarblijkelijk een relatievorm belangrijker dan een warm contact met hun dochter. Wat een kleinburgerlijkheid en wat triest voor u. Ik zou zelf kiezen om ze duidelijk te maken dat als ze een contact met u net zo graag willen als u met hen, uw vrouw daarbij hoort. Uw ex hoort niet meer bij u en toch kiezen ze daar wel voor. Dat mag, maar maakt hun opstelling naar u wel erg lomp en koud.Sommige HTML is toegestaan