Spring naar inhoud


We willen geen bezoek!

Beste Beatrijs,

Sinds een paar jaar hebben wij (twee vrouwen van 60-plus) een schattig strandhuisje. Omdat familieleden en bekenden nieuwsgierig waren naar ons plekje, hebben wij hen in het begin beurtelings een hele dag uitgenodigd en een gezellige lunch verzorgd. We dachten klaar te zijn, maar nu het zomer wordt, kondigen allerlei bekenden aan dat ze weer een dagje onze kant op willen komen, liefst een heel weekend. We vinden eigenlijk dat we er nu zelf van mogen genieten zonder steeds voor gastvrouw te moeten spelen. Hoe kunnen wij zonder mensen te beledigen uitleggen dat iedereen bij ons thuis van harte welkom is door het jaar heen, maar dat we op onze vakantieplek geen zin hebben in bezoek?

Populair strandhuisje

Beste Populair strandhuisje,

Vertel het ze gewoon! Op een even duidelijke als vriendelijke manier. Wanneer iemand uit uw kennissenkring zinspeelt op een bezoekje of vist naar een uitnodiging, zegt u dat u uw vakantiehuisje hebt voor uw rust, om er even uit te zijn en dat u daar niet voortdurend mensen wil ontvangen. Zeg tegen uw vrienden en familie dat ze altijd welkom zijn bij u thuis waar meer ruimte is, maar dat uw strandhuisje niet geschikt is voor frequent bezoek en dat u er juist heen gaat om even helemaal niets te doen en niemand om u heen te hebben.

Artikelen in Visite.

Gelabeld met .


2 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.

  1. Jaap schrijft

    He he, eindelijk een rechtstreekse reactie. Ja, vertel het ze gewoon! En als ze zich beledigd voelen: jammer dan. Dat scheelt u weer een paar bezoekers.

  2. Sandra schrijft

    Vertel er ook bij waarom u ze in het begin wel had uitgenodigd voor een dag.Sommige HTML is toegestaan