Spring naar inhoud


Vriend wil voetbal kijken

Beste Beatrijs,

Aanstaande zaterdag krijgen mijn vriendin en ik een bevriend stel op bezoek, dat we erg aardig vinden, maar nog niet zo goed kennen. Ik heb beloofd dat ik dim sum zal maken en zal dus van tevoren vier uur in de keuken staan. Gisteren belde onze vriendin dat haar vriend toch wel erg graag naar de EK-voetbalwedstrijd wil kijken. De dames maken er grapjes over, maar mij bevalt het niet. Hij is namelijk van ons vieren de enige die in voetbal geïnteresseerd is. Ik vind het helemaal niet leuk om het grootste deel van de avond naar 22 idioten en een balletje te kijken. Ik zit liever wat te praten. Bovendien heb ik niet zoveel zin om me voor zo’n doormidden gebroken avond uit te gaan sloven in de keuken. Hij moet dus maar op de slaapkamer tv gaan kijken met een zak patat. Stel ik me nou aan?

Voetbalhatende gastronoom

Beste Voetbalhater,

Een gast die met een bord op schoot in de slaapkamer naar de tv kijkt vertoont gastonwaardig gedrag. Ook al zit de rest van het gezelschap in de huiskamer een conversatie te voeren, dat is toch niet echt het idee van een gemeenschappelijk etentje. En het is ronduit zonde van uw inspanningen in de keuken. Ga in ieder geval niet met vier man zitten kijken. Als één persoon wil klaverjassen, en de andere drie niet, dan wordt er toch ook niet geklaverjast? Verschuif het etentje tot na de EK. Doe navraag of uw vriend niet toevallig óók een verstokt Tour de France-, Wimbledon- en Olympische Spelen-kijker is. In dat geval wordt het september.

Artikelen in Eten en drinken, Visite, Vrienden en kennissen.

Gelabeld met .


0 reacties

Blijf op de hoogte, abonneer je op de RSS feed voor reacties op dit artikel.Sommige HTML is toegestaan